Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos a Partiumban hálálkodott

2018.05.30. 15:43

Kósa Lajos a Partiumban hálálkodott
Kósa Lajos a Borson Bihar Megyei Önkormányzati Konferencián (Fotó: biharmegye.ro)

Megköszönte, hogy a külhoni magyar közösség tagjai a Fideszt választották.

Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos a határon túl hálálkodott az április szavazatokért - számol be nagyváradi lapok tudósításai nyomán az Átlátszó.hu, romániainak nevezve a debreceni politikus partiumi látogatását.

Több mint tízezer szavazat érkezett a szomszédos Bihar megyéből Magyarországra az április 8-ai országgyűlési választáson, ezek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői révén jutottak át a határon.

A külhoni magyar közösség tagjai „szinte egyhangúlag kiálltak a Fidesz–KDNP mellett” 

– mondta Kósa Lajos, a Fidesz 2019-es önkormányzati kampányfőnöke a napokban a Bihar Megyei Önkormányzati Konferencia nevű rendezvényen. A találkozón a Bihar megyei RMDSZ-es politikusok vitatták meg aktuális teendőiket, majd elemezték a magyarországi választást.

Kósa Lajos a tanácskozáson megköszönte az RMDSZ segítségét, különösen a polgármesterek munkáját, ami nagymértékben hozzájárult a határon túli szavazók mozgósításához, a magyar kormánypárt sikeréhez.

Az Atlatszo.hu szerint e nem kis jelentőségű eseményről és Kósa szavairól a magyarországi sajtóban egyetlen szó nem olvasható. Elhallgatta az állami média, a Fidesz fennhatósága alá tartozó összes országos és megyei produkció, nem jegyezte fel a Kósa Lajos politikusi mozgását lelkesen dokumentáló debreceni sajtó sem.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.