Hirdetés

Biciklizve sütnek palacsintát a lányok Debrecenben

civishir.hu

2018.05.16. 11:59

Biciklizve sütnek palacsintát a lányok Debrecenben
Fotók: Cívishír

Számos érdekes program vár rájuk.

Hirdetés

Különleges napot tartanak a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban május 16-án. 

A Debreceni Egyetemhez közeli épület műszaki vagy természettudományos érdeklődésű lányokkal telt meg, akik a TechCsajok elnevezésű rendezvényre érkeztek. 

Az országjáró esemény debreceni állomásán 10 órakor kezdődtek meg a programok. A megnyitó köszöntőbeszédeket az ismert sportriporter, műsorvezető és autóversenyző Szujó Zoltán konferálta fel, aki jó hangulatot teremtett humoros megszólalásával.

Papp László polgármester köszöntőjében elmondta, számítanak arra, hogy a lányok tanulmányaikat befejezve a városban fognak dolgozni.

Ehhez minden körülmény adott: négy nagyvállalat többezer új munkahellyel várja a műszaki, vagy természettudományos beállítottságú fiatalokat.

Gyakorlatilag száz százalékos elhelyezkedés lehetséges a városban a természettudományos diplomát szerzők számára, hangsúlyozta Bartha Elek rektorhelyettes. Az egyetem 14 karából 10 karnál fordul elő, hogy több nő tanul ott, mint férfi. Az Informatika és a Műszaki Kar kivétel, pedig a hallgatók ezeken külön öszöndíjakat kapnak, ráadásul a bekerülés sem nehezebb, mint például az Orvostudományi Karra, fejezte ki. 

Somogyi Béla, az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője beszédében elmondta: a fiatal generáció kezében van a már birtokban lévő tudás jó célra fordítása, például jólét teremtése rengeteg ember számára. A nők megfontoltsága, higgadtsága is szükséges ennek megvalósításához. 

Az eseményen olyan fiatal hölgyek beszámolóit is meghallgathatták az érdeklődők, akik műszaki, informatikai, technikai, vagy természettudományos közegben mozognak, nagyvállalatoknál dolgoznak. 

A nap folytatásaként a lányok különleges, interaktív feladatoknak lehettek részesei, például kerékpározással süthettek palacsintát, megismerhették a robotok működését, vagy többet megtudhattak az eseményen megjelenő vállalatokról. A számukra kiosztott három kérdésből álló teszt kitöltése után értékes nyereménnyel, egy női kerékpárral térhetett haza a legszerencsésebb lány.

Gönczy Anna

DebrecenAgóraTechcsajok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.