Hirdetés

Angyali segítség érkezett a debreceni kis betegekhez

civishir.hu

2018.05.08. 13:22

Angyali segítség érkezett a debreceni kis betegekhez
Fotók: Cívishír

Nagyon jó helyre érkezett a pénz.

Hirdetés

A Celanese Magyarország Kft. több mint nyolc millió forintos támogatást adományoz a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére, ami immár 28 éves segíti a leukémiás nagybeteg gyerekek gyógyulását. Ennek alkalmából Debrecenben rendeztek ünnepséget, melyen az alapítvány gyógyult betege és arca, Béres Babett is jelen volt.

Az eseményt a Trio Harmony Debrecen mini-koncertje nyitotta meg, majd Kiss Csongor, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke fogalmazta meg gondolatait.

Az adományt a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának Hemato-Onkológiai Osztálya kapta, amit egy testösszetételt meghatározó eszközre fordítanak, mondta. Ezzel fájdalommentesen meg tudják állapítani a normális tápláltsági állapotot, ezzel segítenék a betegek gyerekek gyógyulását. A fennmaradó pénzt diagnosztikai módszerek fejlesztésére költik, a testi-lelki jólét állapotának megteremtésére.

Az ország második legforgalmasabb gyermek onkológiai ellátóhelye a debreceni osztály - tette hozzá -, amit a kis betegek családtagjainak adományai, és a dolgozók adó 1%-a is segít.

Kívánjuk, hogy ez az összeg, amivel most támogatjuk az alapítványt, sok-sok gyermeknek jelentse a szebb jövőt, tette hozzá Katona István, a Celanese Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Már három éve együtt dolgoznak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal, kezdetben kézműves foglalkozásokon vettek részt, majd a „Legyen Ön is Karácsonyi Angyal” projektben is közreműködtek, ahol karácsonyi kívánságokat váltottak valóra. A nyolcmillió forintos adomány munkatársi felajánlásból, illetve a Celanese Foundation hozzájárulásából született.

A Celanese Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen innovatív, elkötelezett és együttműködő partnerként járul hozzá egy jobb világ kialakításához. A budapesti jótékonysági munkacsoportot tíz évvel ezelőtt, dolgozói kezdeményezésre hívták életre. Csupán 2017-ben harminc jótékonysági eseményt szerveztek és több, mint 4500 önkéntes órát töltöttek közösségük javításával.

Gönczy Anna

Debreceni EgyetemgyermekklinikaCelanese Magyarország

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.