Hirdetés

Hirdetés

Ákos „odavág” Debrecennek

2018.05.29. 13:52

Ákos „odavág” Debrecennek
Ákos elsőként Páll Lászlónak, a a Campust szervező cég ügyvezetőjének mutatta meg a könyvét (Fotó: Cívishír)

A Campus Fesztiválon idén jó eséllyel kiteszik a megtelt táblát.

Hirdetés

Hirdetés

Az eddigi bérleteladási rekordot 30 százalékkal szárnyalják túl a jelenlegi adatok – ezt az örömhírt közölte rögtön a fesztivál első hivatalos sajtótájékoztatójának elején Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója.

Ha ilyen tempóban fogynak a bérletek, akkor idén jó eséllyel kitesszük a „Megtelt” táblát

– mondta a fesztiváligazgató, aki arra ösztönöz mindenkit, hogy bérletet váltson, mert csak az jelent garanciát a belépésre július 18 és 21. között.

Papp László szerint immár nem csak a virágkarneválról ismerik Debrecent ország- és Európa-szerte, hanem a fesztiváljáról is, amelynek a kontinens egyik legszebb városi parkja ad otthont. A város életében ez egy stratégiai jelentőségű esemény – így a polgármester.

A fejlesztések is abba az irányba hatnak, hogy a Nagyerdő még a mostaninál is bővebb kulturális kikapcsolódási lehetőséget kínáljon a lakóinak, illetve a turisták számára

– fogalmazott Papp László, aki szerint a Campus sikeréről minden elárul, hogy a fesztivál időpontja függvényében tervezik a nyaralást a debreceniek.

Bács Zoltán kancellár szerint a Campus Fesztivál és a Debreceni Egyetem „tulajdonképpen ugyanaz a cég”, tehát az egyetem mindig is aktív szerepet vállal a fesztivál lebonyolításában, programjaival pedig gazdagítja annak kínálatát, így ezúttal is a vendégek figyelmébe ajánlja azokat. Szerinte

az Egyetem tér színpadának rendezvényei jelentik a legszínvonalasabb programot a Campuson.

Süli András programigazgató szerint a Campus eljutott oda, hogy immár nem a mennyiség, hanem a minőség és a sokszínűség a fontos. Összesen tíz zenés színpad várja a fesztiválarcokat, de a mintegy 250 zenés program mellett ugyanennyi nem zenés eseményt is rendeznek. A gyerekektől a felnőttekig minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót.

A fesztivál első hivatalos sajtótájékoztatójának sztárvendége felelevenítette az Ákos 50 koncertsorozatot, annak debreceni állomását. Megelelőlegezte, hogy a Campus Fesztiválon nem fognak spórolni a technikával, és a záró napon

egy igazán látványos koncertet, „odavágós rockműsort” láthat a debreceni közönség.

Ákos elmondta: Debrecen már régóta kedves számára, hiszen Budapest után a legtöbbször itt lépett fel, és sosem felejti az Aranybikát, a Hódost, a Lovardát, a Főnixet, a Kölcsey Központot és a Campust sem. A Kossuth-díjas művész rögtönzött beszéde után megnyitotta a saját fotókiállítását, ami elmondása szerint a fesztiválszervezők ötlete volt, illetve bemutatta a könyvét. Az ötvenedik születésnapja előtt emlékező bejegyzés sorozatot indított a közösségi oldalán: a Visszaszámlálás című album ezeket az írásokat fogja össze, kibővített szöveggel és gazdag képanyaggal.

Ákos dedikálással egybekötött bemutatót is tart a közönségnek május 29-én, kedden 16 órától a Nagyerdei Víztoronyban.

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.