Hirdetés

Újabb kondipark épül Debrecenben

2018.04.23. 16:25

Újabb kondipark épül Debrecenben
Már zajlik a munka, 50 nap múlva kész a kondipark! (Fotók: Kiss Annamarie)

A nyári vakációban már lehet is gyúrni!

Hirdetés

Új sportpark építése kezdődött az Arany János téren, ahol jelenleg egy leromlott állapotú bitumenes pálya van, amely nem alkalmas a környéken élők sportolási igényeinek kiszolgálására - jelentette be Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

A sportpark alapterülete 176 négyzetméter (11 m x 16 m), 1-1 m biztonsági sáv kialakításával, illetve egy, a használat szabályait és módjait tartalmazó információs táblával.

A sportpark területét gumi burkolattal látják el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esések csillapításának érdekében.

A sportparkban 16 típusból összesen 25 eszközt telepítenek oly módon, hogy a legkedveltebb mozgásformákra (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, stb.) lehetőséget adó eszközökből több darab is elérhető legyen. Az eséstávolságokat figyelembe véve összesen 6 elemcsoportot építenek ki. Ezen elemcsoportok az alábbi eszközöket tartalmazzák: függeszkedő, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó egység, függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom-erősítő, hátizom-erősítő.

A vállalkozási szerződés szerint a kivitelezésre 50 nap áll rendelkezésre, tehát a nyári vakáció idejére már sportolhatnak a parkban a környéken élők.

A múlt héten kezdődött hasonló munka a Veres Péter kertben, ahol szintén sportpark épül. Az Arany János téri beruházás után további öt debreceni helyszínen várható ilyen sportpark építése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított forrásból, a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével.

Debrecenkondipark

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.