Hirdetés

Töretlen az NI Akadémia sikere!

Cívishír

2018.04.13. 17:31

Töretlen az NI Akadémia sikere!
NI Akadémia az Agórában.jpg

Több száz érdeklődő diák és pedagógus a fiatalok nyelvén szóló, interaktív előadásokon.

Hirdetés

Mára stratégiai kérdéssé vált az ipar 4.0 társadalmának kialakítása, megerősítése. Többek között ezért indította útjára az NI Hungary Kft. és az Agóra Tudományos Élményközpont közös előadás-sorozatát, az NI Akadémiát, amely harmadik évfolyamába lépett és eddig 18 előadást szervezett a fiataloknak. 

A programsorozat elsődleges célja, hogy minél több általános és középiskolákban tanuló diák figyelmét a természettudományok világa felé fordítsa. Jövőnk a gyermekek megfelelő pályaválasztásán is múlik, mivel néhány évtizeden belül ők lesznek a jövő innovátorai! A természettudományok terén, valamint a műszaki és informatikai területeken évek óta több pozícióban egyre súlyosabb szakemberhiány tapasztalható, ezért létkérdés ennek a tendenciának a megfordítása. 

Az NI Akadémia folytatódik

Mi a titka az NI Akadémia sikerének? Az érdekes témaválasztás és a színes előadói stílus. Az is szempont, hogy a természettudomány területéről érkező gyakorlati szakember prezentációja minél interaktívabb legyen. Az előadásokon a részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők a tanévhez igazodva egy-egy félévben havonta egy alkalommal hirdetik meg az előadásokat, amelyekre már nemcsak Debrecenből, hanem Nyíregyházáról, Edelényből, Hajdúböszörményből is érkeztek gyerekek. 

A 2017/18-as tanév második felében összesen hat előadás volt a legkülönbözőbb témakörökben. Dr. Pacher Tibor, Leader Team PuliSpace vezérigazgatója Mi újság a Holdon? címmel a magyar holdjárót mutatta be. Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője az innováció csodálatos világáról beszélt, György Attila a RÉS Egyesület elnöke pedig a 3D nyomtatás, mint digitális kompetencia fontosságát hangsúlyozta. Agárdi Gábor, a SANATMETAL Kft. kereskedelmi vezetője a magyar innovációkról beszélt az az orvosi műszerek terén és az egészségmegőrzésben. A Diehl Aircabin Hungary Kft. munkatársainak a repülés múltját, jelenét és jövőjét taglaló prezentációját is kiemelt érdeklődés kísérte. A tanév záróelőadásán pedig Széles Attila, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. gyógyszerfejlesztője VR szemüvegek segítségével is színesítette tartalmas előadását. 

Az idei félév sorozatában összesen 748 diák és pedagógus vett részt előadásokon, így a létszám tovább emelkedett az előző félév 609 fős részvételéhez képest.

A korábbi évekhez hasonlóan a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium delegálta a legtöbb diákot az előadásokra, így ők érdemelték ki az NI Hungary Kft. oktatásban is kiválóan alkalmazható hordozható adatgyűjtő eszközét, egy NI myDAQ-et. 

Az NI Akadémia ősszel újabb előadássorozatot hirdet, így tovább folytatódik a tudományos ismeretterjesztés az Agóra Tudományos Élményközpontban.

NI Akadémia

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.