Hirdetés

Minden a lányokról fog szólni Debrecenben is

MTI

2018.04.20. 19:45

Minden a lányokról fog szólni Debrecenben is
Képünk illusztráció (freephotos.cc)

Izgalmas programok lesznek városszerte.

Hirdetés

Országszerte 77 helyszínen, 22 településen csaknem 3 ezer középiskolás lány ismerkedhet meg idén a technológiai pálya különböző szakmáival a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szervezte Lányok napja programsorozat keretében, április 26-án. 

A szervezők közleménye szerint a program évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a középiskolás lányok körében, akik idén megtudhatják például, hogyan készül egy BMW vagy melyek lesznek a közeljövő informatikai trendjei, de beavatják őket abba is, hogyan lehet digitális kampányt tervezni, áramhálózatot vagy játékot fejleszteni.

 A Lányok napja amerikai kezdeményezésre jött létre és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg.

A program magyarországi elindítója a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE), amelynek hosszú távú célja, hogy megfordítsa a lányok pályaválasztási szokásaiban uralkodó trendet és felhívja figyelmüket a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra. 

A kimutatások szerint több tízezer mérnöki állás betöltetlen ma Magyarországon. Ez a hiány jelentősen csökkenthető lenne, amennyiben a lányok legalább olyan arányban választanának mérnöki pályát, mint amilyen arányban teszik ezt fiú társaik.

A programokon való részvételhez regisztráció szükséges.

Debreceni programok (lanyoknapja.hu)

  • Érintsd meg az informatikát! - Debreceni Egyetem Informatika Kar
  • Nőként az E.ON-nál - E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.
  • PLAN THE FUTURE WITH US - Lányok Napja a BT-nél - BT ROC Kft.
  • Girl Power a Mechatronikai Tanszék laborjaiban - Debreceni Egyetem Mechatronikai Tanszék (megtelt)
  • Lányok, irány az ICT szektor! - IT Services Hungary Kft.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.