Hirdetés

Lakópark épülne Debrecen forgalmas pontján

Cívishír

2018.03.27. 13:23

Lakópark épülne Debrecen forgalmas pontján
Módosítani kell a településszerkezeti tervet ahhoz, hogy lakóházakat építhessenek (Forrás: Google)

Az erőműhöz közeli, a Mikepércsi úttal szomszédos terület hasznosítása érdekében szavazhat a közgyűlés.

Hirdetés

Közgyűlési határozattal lakófunkciót adna a Mikepércsi út – Monostorpályi út – Leinengen utca – Előd utca által határolt, jelenleg csak kereskedelmi- és szolgáltató gazdasági területként számításba vehető tömbnek Debrecen főépítésze. A Kerekestelep északi részén található, iparvágánnyal súlyosbított, elhanyagolt, mai formájában alulértékelt ingatlanegyüttesen lényegében lakópark épülne üzletekkel, irodákkal.

A Mikepércsi út – Monostorpályi út – Leinengen utca – Előd utca határolta területről van szó (Forrás: Google)

Az eljárás – olvasható a csütörtöki közgyűlésre előkészített határozati javaslatok között – a DIVINUS Befektetési Alapkezelő Zrt. által képviselt Aranypart Ingatlanbefektetési Alap kezdeményezésére indult el településrendezési- és tervezési szerződés alapján (mindkét cég a Divinus Hotel címére van bejegyezve és már a területet is az övék).
China Tibor előterjesztése szerint a tervezett fejlesztéssel „szigorúan érvényesülnie kell a környezeti, városképi érdekeknek”, mivel az a forgalmas Mikepércsi út (vagyis a 47-es főút) és a Monostorpályi utak mellett helyezkezik el.

– A terület funkcionális átalakulása és esztétikai minősége példaként kell, hogy szolgáljon az ottani későbbi fejlesztési elképzeléseknek – jelenti ki a főépítész, aki egyebek mellett 2500 négyzetméteres legkisebb építési teleknagyságot, legfeljebb 30 százalékos beépíthetőséget és 8,5–12,5 méteres építménymagasságot javasol.

A városi településszerkezeti terv módosításáról március 29-én szavazhatnak a képviselők.

RaL

DebrecenDebreceni közgyűlésLakópark-építésChina Tibor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.