Hirdetés

Már toborozzák a dolgozókat a debreceni sajtgyárba

Cívishír

2018.02.23. 14:44

Már toborozzák a dolgozókat a debreceni sajtgyárba
Fotó: debrecen.hu

Ötszintes, szupermodern üzem épül.

Hirdetés

Már a nyáron elkezdődhet a termelés az Alföldi Tej Kft. új debreceni gyárában – tájékoztatta a Cívishírt a cég ügyvezető igazgatója.

Mélykuti Tibor emlékeztetett:

2015-ben vásárolták meg a Köntösgát soron lévő üzemet, amelynek területén egy ötszintes, a legmodernebb technológiával felszerelt sajtgyárat és egy porító üzemet építenek.

A bontási munkálatok már elkezdődtek, és

a tervek szerint a sajtgyártó üzemben július végén, augusztus elején elindulhat a termelés.

Évi 8500 tonna sajt gyártását tervezzük, ez napi 250 ezer liter tej feldolgozását jelenti majd. Első körben trappistát és gouda sajtot gyártunk, de később magasabb minőségű termékeket is előállítunk a debreceni üzemben

- mondta Mélykuti Tibor.

A feldolgozott tejből visszamaradó édes savó sem vész majd kárba, ebből a pórítóüzemben többek között magas minőségű csecsemőtápszerekhez állítanak majd elő alapanyagot, évente mintegy 1000 tonna lesz az üzem kapacitása.

Itt a termelés előreláthatólag 2019 második felében indulhat

– tájékoztatott az ügyvezető igazgató, aki hozzátette:

elkezdődött a dolgozók toborzása, és májusig fel is veszik a tervezett mintegy 100 új alkalmazottat (jelenleg 135-en dolgoznak a debreceni üzemben – a szerk.), akiknek a képzésére 500 ezer eurót nyert a cég.

Az Alföldi Tej Kft. debreceni beruházása 12 milliárd forintba kerül, ebből 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás.

Az Alföldi Tej nettó árbevétele 2017-ben meghaladta az 53 milliárd forintot, a munkavállalók létszáma pedig 630 a fehérvári és a debreceni gyárban. Az évek óta tartó 15-20 százalékos növekedési ütem mellett és a debreceni beruházások befejezésével a belföldi tejfeldolgozók között első lehet a cég

– nyilatkozta a napokban az MTI-nek Mélykuti Tibor.

DebrecenAlföldi Tejsajtgyártás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.