Hirdetés

Ez ma már kuriózum! Nagy disznólkodást tartanak Derecskén

2018.02.01. 14:33

Ez ma már kuriózum! Nagy disznólkodást tartanak Derecskén
A házigazdák: Rácz Anikó, Bulcsu László és Bakó István (Fotó: Cívishír)

A debreceniek is meghívottak. Hét település csapatával veszik fel a versenyt.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.02.03. 07:00

  • Helyszín

    Disznótor és téli vásár Derecskén

  • Jegyár

    Ingyenes

Harminc-negyven éve disznóvisításra ébredt Derecske minden hét végén. Ez ma már nincs így, ami szomorú, hiszen a disznóvágás egy rendkívüli közösségi élmény, és a mai fiatalok, a gyerekek nem ismerik ezt. Mi, derecskeiek szeretnék megidézni a régi időket, őrizve ezzel a hagyományt – fogalmazott Bakó István polgármester a február 3-i derecskei disznótor és téli vásár apropóján tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

A derecskei disznótor és téli kézművesvásár egyedi gasztronómiai és kulturális élményt kínál a Derecskére látogatóknak,

éppen ezért a Vásárszövetség is teljes mellszélességel áll az esemény mellett - tette hozzá Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, valamint a hajdúsági, bihari és érmelléki települések magas minőségű, kézműves termékeinek rendszeres bemutatásáért szorgoskodó Vásárszövetség alelnöke.

Aki ódzkodik a disznó leszúrásától, az érkezzen később, akkor is gondoskodnak a szórakoztatásáról, hiszen egész nap rengeteg kísérőprogram közül válogathatnak az érdeklődők, azon túl, hogy a vendégek a helyi és területi értékekkel, képzőművészeti termékekkel, hagyományos ételekkel is megismerkedhetnek - jegyezte meg Rácz Anikó, Derecske alpolgármestere.

Az ínyencek mindent megkóstolhatnak, kostoló- vagy ebédjeggyel lehet lakmározni a finomságokból. A kóstolójegyet a versengő csapatoknál (Derecske, Debrecen, Tépe, Konyár, Mátraderecske, Deresk, Bánffyhunyad és Nagyszalonta) lehet beváltani.

Több ezres látogatottságú rendezvényre számítanak a derecskeiek, ahogy a polgármester fogadkozott, erre a disznótorra minden magyar hivatalos a Kárpát-medencéből.

 

Derecskedisznótor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.