Hirdetés

Ez a debreceni hölgy álmokat varr

civishir.hu

2018.02.18. 09:50

Ez a debreceni hölgy álmokat varr

Főként anya, ám amikor a gyerekek elalszanak, alkotni kezd.

Hirdetés

Juhászné Kiss Anita nem csupán egy hétköznapi debreceni nő. Ő Nituska, aki 1 500 követővel bíró oldalt vezet a Facebookon. Mivel érte el? Egyedi párnákat, gyerekeknek való termékeket készít – így valóra váltva a csöppségek és anyukáik álmait.

– Gyerekkorom egyik meghatározó élménye az volt, hogy anyukám minden karácsonyra egyedi készítésű kispárnákat, plüssfigurákat, babaruhákat készített nekem és testvéreimnek. Érdekes módon nem a drága ajándékokra emlékszem sok év távlatából, hanem az apró figyelmességekre, amikbe szívét-lelkét belevarrta. Aki készített már személyre szabott meglepetést egy szerettének, az pontosan tudja mire gondolok. Amikor három éve megszületett a harmadik gyermekem, rájöttem, nagyon nehéz teljes értékű anyának, feleségnek, és munkavállalónak lenni úgy, hogy az ember közben kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ekkor álmodtam meg a Nituska Designt. Az emberek egyre jobban kedvelik a designer termékeket, az egyedit és a különlegest. Nem készítek szériatermékeket: persze vannak hasonlóak, de mindegyiknek egyénisége van. Élvezik a vásárlóim, hogy ők állíthatják össze a színkombinációkat, a formát és a méretet. 

Ami boldoggá tesz

Anita elmondta, kipróbált sok mindent: dolgozott újságíróként és a Medgyessy Galériában is, emellett elvégezte a tanítóképzőt, majd az egészségfejlesztő mentálhigiénikus szakot. Legutóbb szenvedélybetegekkel dolgozott. Aztán elgondolkodott rajta,mi is teszi igazán boldoggá. – Alkotni és ezzel örömet szerezni másoknak és közben önmagamnak is. Ugyan ruhaipari szakközépiskolában végeztem, a varrás és én az első gyermekem születése után kerültünk közelebb egymáshoz. Nem szabásmintákból dolgozom, nem másolok, hanem a mai trendeket követve, a saját elképzeléseimet próbálom belevinni a termékeimbe. Sokszor napokig levelezünk a megrendelővel, amíg végül pontosan olyan lesz a megálmodott kiegészítő, amivel mindketten elégedettek vagyunk. Valóra váltom a gyerekek – és az anyukák – álmait. A felhők a legnépszerűbbek, de rengeteg egyedi kérést teljesítik.

Az anyag sem hétköznapi

Anita számára fontos a minőség: a párnácskákat antiallergén tömőanyaggal tölti, de a parajdi sóval töltöttek is népszerűek. Utóbbi 84 féle ásványi anyagával a felső légúti megbetegedésekre ajánlott. Orrdugulás esetén meg kell melegíteni és reggelre jobban lesz a gyerek, emellett a levegőt is tisztítja. Háromféleképpen lehet használni: melegítve, a testünk hőjétől melegítve és hűtve.

A Nituska Design nem csak párna: bevásárlókocsi-ülés, takarókat, ágyrács-védő, falvédő, játszószőnyeg is. – Megpróbálom szívemet, lelkemet és minden szakmai tudásomat beleadni, de sokat kell fejlődnöm. A marketing részét még tanulnom kell. Az ember mindig azt gondolja, hogy ha a saját maga ura, akkor sokkal jobban be tudja osztani az időt. Ez nincs így. Nagyon sok megrendelést kapok: azt kellene megtanulnom, hogy ne azonnal akarjam mindet teljesíteni. Amikor a gyerekek elalszanak mindig dolgozok valamin. Délutántól úton vagyok, hozom-viszem őket. Főként anya vagyok, mellette pedig megpróbálok kicsit Nituska is lenni.

 Gönczy Anna

Nituska DesignJuhászné Kiss Anita

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.