Hirdetés

Az egyetem reagál: a 100 milliós osztalék már nem magáncéget gazdagít

2018.02.15. 16:17

Az egyetem reagál: a 100 milliós osztalék már nem magáncéget gazdagít
Az egyetem közleménye szerint a Klinikán az üzemeltető magáncég évente 100 milliós osztalékokat fizetett ki (Fotó: Google)

Most a betegellátás kapja a parkolási bevételt Debrecenben - így a DE.

Hirdetés

Drágállja a parkolási díjakat a Jobbik a debreceni kórházaknál. Ezt a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón fejtették ki bővebben. Kőszeghy Ábel és Herpergel Róbert önkormányzati képviselők szerint debreceni parkolási díjak az egekben vannak, különösen a Kenézy Kórház és a Nagyerdei Klinika környékén, és úgy vélik, pontosan azokat büntetik, akik nem jókedvükből mennek a kórházakba. Fél óra helyett egy óra ingyenességet tartanának elfogadhatónak a jobbikos képviselők.

A Debreceni Egyetem csütörtökön reagált a jobbikos sajtótájékoztatón elhangzottakra. Ebből az derül ki, hogy

korábban valakik nagyon jól jártak a debreceni kórházi parkolók üzemeltetésével.

Az egyetem a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház esetében egy hónapja, a Klinikai Központ esetében másfél éve vette vissza a 15 évre kiszervezett parkolási szolgáltatásokat. Ebben az időszakban a Klinikán az üzemeltető magáncég évente 100 milliós osztalékokat fizetett, ma pedig a magánvagyonokat gyarapító osztalék helyett az összeg a betegellátás és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások javítására fordítható.

- olvasható a közleményben. Kiemelik: az intézmény sajnálattal értesült róla, hogy egyes politikai szereplők a politikai haszonszerzés reményében azt a látszatot keltik, hogy áremelkedés történt, miközben a díjszabás öt éve változatlan.

A parkolási díj meghatározásakor a legfontosabb szempont a forgalom szabályozása volt, hogy elkerüljük a közlekedési káoszt az intézmények területén, és meg tudjuk teremteni a mentők és betegszállítók zavartalan közlekedését. Leszögezzük: az ellátáshoz való hozzáférés kapcsán intézményünk mindenkinek biztosítja az ingyenességet az első félórában, mindenki beviheti a beteget szállítási céllal, a rendszeres kezelésre szoruló betegek és hozzátartozóik pedig igen jelentős kedvezménnyel vehetnek rendszeres belépőt.

A közlemény végén az kap hangsúlyt, hogy a szűkös parkolókapacitás miatt a parkolóhelyek számának bővítése folyamatos.

Csak az elmúlt hónapokban több mint 200 új parkolóhelyet alakítottunk ki a Klinikai Központ területén. A bővítési programot 2018-ban az integrációnak köszönhetően a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház területén is folytatni tudjuk: 80 millió forintból fejlesztjük a közelmúltban a DE fenntartásába került Kenézy Gyula Egyetemi Kórház parkolóit és úthálózatát

- így a Debreceni Egyeteme válasza a Jobbiknak.

Debreceni Egyetemegészségügyparkolás

Hirdetés

Hirdetés

.