Hirdetés

Debreceni Egyetem a szerepi mérgezettekről: két beteg állapota súlyos

unideb.hu

2017.12.20. 13:29

Debreceni Egyetem a szerepi mérgezettekről: két beteg állapota súlyos
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Valószínűleg maradandó agyi károsodást szenvedtek.

Hirdetés

December 20-án közleményt adott ki a Debreceni Egyetem a Klinikai Központban és Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt metilalkohol-mérgezéses esetekkel kapcsolatban.

15 beteget szállítottak a Debreceni Egyetem betegellátó intézményeibe, a Klinikai Központba és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba metilalkohol-mérgezés gyanújával a Hajdú-Bihar megyei Szerepről.

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájára szállított 5 felnőtt közül 2 beteg állapota súlyos, ők valószínűleg maradandó agyi károsodást szenvedtek.  Két másik betegnél nincs neurológiai károsodás, a dialízis után jól vannak, az állapotuk javul. Egy beszállított betegnél nem igazolódott a mérgezés, őt ma hazaengedhetik.

A Gyermekgyógyászati Klinikára 6 gyermeket szállítottak be, állapotuk stabil, kielégítő, akik mind az Intenzív Osztályon vannak.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba kedden 4 férfit szállítottak be, közülük háromnál igazolódott a metilalkohol-mérgezés. Ők jó állapotban vannak. Egyikük művese kezelésre szorult, a másik két beteg infúziót kapott, jelenleg megfigyelik őket. A vizsgálatok eredményétől függ, mikor hagyhatják el a kórházat.

Debreceni EgyetemSzerepmetil-alkohol

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.