Hirdetés

Vasparipa, bőrruha, benzingőz, érző szív

civishir.hu

2017.11.27. 08:13

Vasparipa, bőrruha, benzingőz, érző szív
Fotók: Szendrei Barnabás

Debreceni és nagyszalontai motorosok adományoztak a klinikának.

Hirdetés

2017 tavaszán egy motorostalálkozó szkanderversenyét a Szalontai Dirty Dog motoros egyesület egyik tagja nyert meg. A fődíj egy falikép volt. Így kezdődött az a történet, ami végül Debrecenben ért nem mindennapi véget.

A fiatalember ezt a képet felajánlotta árverésre: 150 ezer forintért kelt el.

A szalontai motorosok úgy döntöttek, hogy ezt az összeget felajánlják egy debreceni beteg gyermekeket támogató alapítványnak. Megkérdezték a debreceni Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületét, hogy ismernek-e ilyen szervezetet. A HBME évek óta rendszeresen látogatja a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszékén kezelt kis betegeket, ahol mindig nagyon várják őket a gyerkőcök, mert felülhetnek a szuper motorokra is. Már igazi barátságok is szövődtek a kis betegek és a motorosok között. 

Ráadásul – ami ugye a gyerekeknél igen lényeges – soha nem érkeznek üres kézzel a vadmotorosok.

Így a HBME vezetői a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt ajánlották szalontai barátaik figyelmébe, sőt: a HBME vezetősége a tagsággal egyetértve úgy döntött, hogy a Szalontai Dirty Dog felajánlását megduplázzák.

Az átadás napján az egyik résztvevő 100 eurót ajánlott fel, így összesen 330 ezer forintot kapott a klinika. A pénzadományon felül minden kis beteg és az osztály nővérkéi egy-egy egészségmandalával díszített fadobozt kapott ajándékba. A dobozban pedig stílusosan – hisz közeledik az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony – mézeskalács volt. 

Gulyás-Czibere Anikó

adománySzalontai Dirty Dog motorosok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.