Hirdetés

HAMM: magyar termékek jönnek a menzákra – Debrecenben is

civishir.hu

2017.11.15. 08:54

HAMM: magyar termékek jönnek a menzákra – Debrecenben is

Összefogott a Hungast, az Univer és a Gyermelyi.

Hirdetés

A piac három meghatározó szereplőjének összefogásával útjára indult a HAMM, a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program. Ennek eredményeként a 2017/2018-as tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a magyar gyártók termékei a receptek hozzávalói között. A Hungast Csoport elsőként az Univerrel és Gyermelyivel kötött stratégiai megállapodást, és további gyártókkal tárgyal a csatlakozásról.

Páger Zsolt, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója szerint a naponta 11 megyében, mintegy 700 tálalási helyen 180 ezer fogyasztót ellátó közétkeztető cégcsoportjuknak alapvető fontosságú, hogy a magyar beszállítókat, termékeiket és alapanyagaikat receptúráiban felhasználja és népszerűsítse fogyasztói, intézményi partnerei körében.

Fontosnak tartják, hogy fogyasztóik (kiemelten a gyermekek) megismerjék a magyar alapanyagok választékát, és tudatában legyenek az egészséges élelmiszerek egészséges életmódot támogató összetevőinek.

A közétkeztetés hozzájárulhat a fogyasztók egészséges táplálkozásához, ezt biztosítja az egyenletes, megbízható minőségű alapanyagot és élelmiszereket előállító hazai gyártókkal való szorosabb együttműködés, amellyel az egész iparágnak példát tudunk mutatni – állítja Páger Zsolt.

Katona Péter, az Univer értékesítési igazgatója elmondta, hogy az Univer számára a kereskedelmi vendéglátás és a közétkeztetés kiemelten fontos, hiszen forgalmának 20 százalékát adja a gasztroszektor. A Hungast kezdeményezése egybeesik a magyar alapanyagokat felhasználó Univer terveivel, és az együttműködés már el is indult. 

Bokros Gábor, a Gyermelyi Zrt. marketing igazgatóhelyettese elmondta, hogy azért is fontos nekik ez a megállapodás, mert a tésztaforgalmuk 30 százalékát a közétkeztető és vendéglátó cégeknek szánt termékek teszik ki.

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint számukra is fontos, hogy a HAMM programot a Hungast két Magyar Termék védjegyhasználó céggel indította el. Ez is bizonyítja, hogy a hazai eredetet és megbízhatóságot tanúsító védjegyüket elismeri a piac. Reméli, hogy a HAMM-hoz minél több védjegyhasználónak sikerül csatlakoznia.

közétkeztetésHAMMmenzaHungast

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.