Hirdetés

A polgármester begurult az MSZP-s sajtóközleménytől

2017.11.23. 15:36

A polgármester begurult az MSZP-s sajtóközleménytől
Ment a szópárbaj Varga és a városvezetés között (Fotó: Cívishír)

Nagy adok-kapok alakult ki emiatt a debreceni közgyűlésben.

Hirdetés

Hirdetés

Mint ismert, Pallás György, az MSZP Hajdú-Bihar megyei szóvivője jegyezte azt az ironikus hangvételű sajtóközleményt, amelyben a párt kritizálta debreceni városvezetést egy csütörtöki közgyűlési előterjesztés módosítás miatt. A sajtóközlemény szerda estére az országos online portálok címlapjára került, amiért Papp László polgármester rendesen berágott.

A polgármester a csütörtöki közgyűlésen az rendeletmódosítás felvezetésekor tudatlansággal vádolta az MSZP-t, illetve annak egy szem képviselőjét, Madarász Istvánt és persze Pallás Györgyöt is, aki külső bizottsági tagként maga is tisztában lehetett volna azzal, hogy a város területén eddig is kellett fizetni a közterület igénybevételéért, legyen az akár karitatív tevékenység. Papp azt is felrótta az MSZP-seknek, hogy bezzeg például a XIII. kerületben, ahol szocialista városvezetés van, ennek a többszörösét kell fizetni a közterület igénybevételéért.

Válaszul Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője nekiment a város karitatív tevékenységének, amit Széles Diána alpolgármester mellett több fideszes képviselő is kikért magának; ahogy Papp Csaba fogalmazott:

„Debrecen gondoskodó város”

Papp felkérte a közterület-felügyelet vezetőjét, Lelesz Györgyöt, hogy magyarázza el a rendeletmódosítás lényegét. Lelesz szerint csak arról szól a rendelet módosítása, hogy a karitatív tevékenységek között nevesítik az ételosztást, egyébként ezután is csekély összegű, mindössze 35 forint/négyzetméter árat kell fizetni hasonló esetekben.

A város közterületének rendjével, használatával és hasznosításával kapcsolatos helyi előírásokról szóló önkormányzati rendeletet végül módosították a képviselők. Ez a napirendi pont hozta a legnagyobb vitát, a várakozásoknak és az előzményeknek megfelelően.

Cívishír-szubjektív

Pallás György sajtóközleményét "bealudta" a helyi Fidesz-iroda. A máskor súlytalan ellenzéki felvetésekre, sajtóközleményekre is vércseként rárontó fideszeseknek szerda délután éppen kellemesebb dolguk akadhatott, ráadásul azzal sem kalkuláltak, hogy országossá duzzad a téma. Ettől felhúzta magát Papp László és a közgyűlésben próbált revansot venni az ellenzékieken. Ebbe persze beleállt a Fideszt és a városvezetést állandóan ostorozó Varga Zoltán, és mulatságos szópárbaj alakult ki az önkormányzati rendeletmódosításból. Az igazán érdekes az volt a külső szemlélő számára, hogy a polgármester azért kérte számon politikai ellenfeleit, amiért azok az igazság nem minden részletét bontják ki mondandójukban, sajtóközleményeikben. Mintha nem tudná, hogy ilyen a politika… Az pedig nyilvánvaló, hogy a rendeletmódosítás újabb bürokratikus akadályt jelent az ingyenes ételosztásokkal roadshow-zó pártoknak, mint amilyen az MSZP is.
közgyűlés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.