Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lokálpatriotizmust erősíti a püspökladányi futballklub

| 2023. 01. 24. | 08:52:00
Az egyesületnek 164 igazolt játékosa van, többségük helyi fiatal.
A lokálpatriotizmust erősíti a püspökladányi futballklub
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez az esetükben azt jelenti, hogy helyi fiataloknak adnak lehetőséget arra, hogy kipróbálják magukat a fociban akár úgy, hogy bekerülnek a korosztályos csapatokba, akár úgy, hogy a sportkapcsolatokon keresztül a legjobbakat a magasabban jegyzett bajnokságokban játszó klubokhoz irányítják.

Az új vezetés három éve irányítja az egyesületet.

– Jelenleg 164 igazolt játékosunk van, közülük 148 látogatja rendszeresen edzéseinket, nyolc nagypályás és hat futsalcsapatunkban rúgják a labdát a fiúk és lányok, akiknek munkáját kilenc, szakirányú végzettséggel rendelkező edző irányítja – sorolja a város labdarúgásának tényadatait Károlyi Albert, a Püspökladányi Labdarúgó Egyesület alelnöke, aki a sportklub játékosainak adatait tovább szálazva teszi még szemléletesebbé a sportkör filozófiáját. – A megyei első osztályban játszó keretünk 22 játékosából csupán négy nem püspökladányi lakos, továbbá öten az ifjúsági csapatban is játszhatnának, tehát fiatal a gárdánk.

Annak, hogy ennyire népszerű a foci a városban, több oka is van.

2016 óta a magyar futball sokat fejlődött a válogatott és a Ferencváros révén klub szinten is. A koronavírus után beszűkült közösségi élet újraéledésében a sport egy hiánypótló elfoglaltságot kínál. A labdarúgás az egyedüli csapatsport Püspökladányban, és persze nagyon jó edzőink vannak, minden korosztálynak öt-öt napos edzőtábort tudunk tartani, eljárunk a hajdúszoboszlói és füzesgyarmati műfüves pályákra.

És ilyen feltételek mellett mire képesek a helyi fiatalok?

A sportegyesület az elmúlt 12 évben hat-hat évet töltött a megyei másod- és első osztályban. Ez a szezon megszakítás nélkül már a harmadik a magasabb osztályban úgy, hogy a feljutás után a 13., tavaly a 12. helyen végeztek. Most, a bajnokság félidejében a 13. helyen telelnek, négy pontra a nyolcadik helyezettől.

Károlyi Albert szerint ha négy-öt kulcsfontosságú mérkőzésen együtt lett volna gárda, most a tabella első felében tanyáznának.

– Fájó volt a Józsa elleni hazai vereség, ugyanakkor ha a Nánással, a DASE-val és a Sárrétudvarival nem döntetlent játszunk, hanem nyerünk, akkor odaértünk volna a nyolcadik helyre. Abszolút amatőr a csapatunk abból a szempontból, hogy a játékosaink vagy iskolába járnak, vagy munkahelyen dolgoznak. Emiatt hétvégén nem mindig tudnak a csapat rendelkezésére állni. A keret játéktudása, az edzéseken elvégzett munka mennyisége és minősége pedig többre jogosítaná a gárdát. Ha nem is az NB III-as bajnokságban való szereplésre, mert a megyei első osztály és a magyar labdarúgó-bajnokság között óriási a szakadék, de a megye egy stabil felsőházi csapata lehetne a Püspökladányi Labdarúgó Egyesület.

A klub alelnöke kitért a tárgyi feltételekre is.

A TAO-támogatásból ugyan sportfelszereléssel – sportszártól kezdve a melegítőn és táskán keresztül a téli kabátig – jól ellátják a sportolóikat, viszont a magasabb osztályban történő szerepléshez a klubnak már szükség lenne egy műfüves pályára, ami legalább 200 millió forint, továbbá a versenyszférára alapozott jelentős támogatásra is.

Tekintsünk még egy kicsit Püspökladány labdarúgó múltjára, hiszen van mire! Püspökladányi az a Gellér Sándor, aki az aranycsapat második számú kapusa volt, védett az angolok elleni lengendás 6-3-as meccsen. Ulveczki Zoltán, a labdarúgó egyesület jelenlegi elnöke a DVSC és a Pécsi MFC NB I-es csapatának stabil kezdőjátékosa volt a ’90-es években. A közelmúlt lokistái közül pedig Máté Péter kezdte a focit Ladányban. A most is aktív játékos, Pusztai Sára a Ferencvárosban focizik. Kóródi Nándor a DVSC-t is megjárta, jelenleg a Szeged NB II-es gárdájában rúgja a gólokat. Mile Zsombor pedig egy fővárosi NB III-as csapat kezdőembere.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Két óra alatt kétszer bukott le a részeg férfi Debrecenben
Tetemes mennyiségű alkohol volt a szervezetében.
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei az Év kerékpárútja
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei az Év kerékpárútja
Az Év kerékpárútja díjat olyan útvonal kaphatja meg, amely vonzó célpont a turisták számára
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.