Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A biharkeresztesi lánynak olyan születésnapja volt, amiről álmodni sem mert

| 2020. 05. 09. | 13:49:00
A 18 éves Ivettre újabb komoly műtét vár Debrecenben.
A biharkeresztesi lánynak olyan születésnapja volt, amiről álmodni sem mert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szilágyi Ivett történetét tavaly októberben mutattuk be: az akkor 17 éves lány szervezetében a rák egy agresszív formáját, Ewing-szarkómát mutattak ki. Kemoterápiás kezelésekre járt, eltávolították két csigolyáját és az egyik bordája egy részét. Cikkünk megjelenése után összefogás indult a megyében; a DEAC jégkorongozói mezeiket bocsátották licitre, több zenekar jótékonysági estet rendezett, sok magánszemély pedig pénzadománnyal segítette a lány felépülését. Megkérdeztük, hogy telnek mostanában Ivett napjai.

[Beillesztett cikk: Él a remény: debreceni dolgozók fogtak össze Ivett gyógyulásáért]

[Beillesztett cikk: Egymillió forintot gyűjtöttek Ivettnek a jégkorongozók]

A nagy nap

– Tavaly október óta nagyon sok minden történt velem: kezelések, vizsgálatok és kontrollok tömkelege. Számomra ezek már mindennaposak, unalmasak és fárasztók. A tizenhetedik kezelésnél járok, március közepén kaptam az utolsót. Azóta a következő műtétemre készülök, ami május 11-én lesz – kezdi Ivett. Kiderült, februárban már átesett egy sikeres tüdőműtéten, mint mondja, szép a tüdeje bal oldala, gócmentes. A következő műtéttel eljöhet a várva várt tumormentesség, de a 18 éves lány nem akar előre örülni, inkább csendben bízik a műtét sikerességében. Pozitívan tekint a jövő felé, és úgy érzi, látszik a fény az alagút végén. – Sajnos még lesz egy gericműtétem ez után, mivel korrigálni kell a vasakat a hátamban. Valószínűleg nőttem, és elmozdultak – teszi hozzá.

Ivett hétköznapjait a pihenés mellett új szenvedélyével, a sminkeléssel tölti. – Mindig is érdekelt, foglalkoztam vele, de igazán a betegségem alatt szerettem bele. Nap mint nap sminkelnem kellett magam, amikor nem volt szemöldököm és szempillám. Azóta szerencsére mindkettő visszanőtt! Ahogy a hajam is. Imádom, de sokszor még szokatlan, hogy ismét szükségem van fésűre és hajszárítóra – mosolyodik el Ivett. A bátor lány betegsége elején elajándékozta minden hajápoló termékét, mondván, neki arra úgyis csak sok idő múlva lesz szüksége. De hitének és kitartásának köszönhetően hamarabb eljött az áhított nap, mint remélte. – Mióta elkezdett nőni a hajam, már kétszer is vágattam belőle. Egy ideig még nem kezdem növeszteni, nagyon tetszem magamnak rövid hajjal, pedig régen hosszú volt.

Ivett márciusban nagykorú lett, amit a koronavírus-járvány miatt szűk családi körben ünnepelt. Nevetve teszi hozzá: úgy érzi, "kihozták a napból a maximumot". – Anyukám autóval elvitt a barátomhoz, akit akkor már több mint egy hónapja nem láttam. Az volt a feltétel, hogy mindkettőnkön maszk legyen és nem érhetünk egymáshoz. Ennek ellenére mindennél többet jelentett, hogy a szülinapomon láthattam – mondja. A keresztanyja elintézte, hogy a nagy nap reggelén egy hatalmas lufifüzér várja Ivettet az ablaka alatt, de természetesen volt torta, 18-as számmal ellátott korona, szalag, kitűző. A baráti és a tágabb családi ünneplésre majd a járvány után kerül sor.

Magántanuló

A kezelések, a műtétek miatt Ivett már egy ideje magántanuló, így iskolába nem jár, de mint mondja, a járványhelyzet miatt a többiek sem. Interneten nyomon követi, milyen tantárgyból hol járnak osztálytársai, de sajnos nem tudja tartani velük a lépést. Tavaly megcsinálta az osztályozó vizsgát, de szerinte idén már nem fog sikerülni. Úgy érzi, egy-két évet muszáj majd az iskolában újrajárnia, hogy olyan érettségije legyen a későbbiekben, amivel elégedett lesz. – Nagyon sok idő kiesett, mióta nem járok iskolába, itthon pedig nagyon nehéz tartani a lépést, nem olyan, mintha rendszeresen ott ülnék a padban, és figyelném, ahogy a tanáraim magyaráznak. Most a gyógyulásom áll számomra mindenek előtt, és ha végre győztesen kerülök ki ebből a harcból, akkor a tanulmányaimra úgy koncentrálhatok, ahogy valójában szeretnék – fűzi hozzá.

Összefogás Biharkeresztesen

Nemcsak Debrecenben, de Ivett szülővárosában, Biharkeresztesen is összefogás indult a lány megsegítésére. Több üzletben van persely, amibe bárki tehet pénzadományt. Ezen kívül volt motoros felvonulás és sütivásár is. – A felajánlásokból több mint hárommilió forint gyűlt össze, amiért nagyon hálás vagyok. Sajnos nem tudtam mindenkinek megköszönni, szóval ezúton is köszönöm, aki pénzzel vagy akár egy megosztással is segített, hogy minél több emberhez eljuthasson a törénetem. Sok mindenkitől kaptam kézzel készült, mosható textilmaszkot is ebben a szörnyű, járványos helyzetben, ami rám most nagyon veszélyes. Valóban igaz a mondás: sok kicsi sokra megy – zárta szavait.

Aki segíteni szeretne Ivettnek, az alábbi számlaszámra küldheti adományát:

Szilágyi István
11773384-02786979-00000000
Közleménybe írják oda: Adomány

A Ewing-szarkóma a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú, elsősorban gyermekkori daganat. A szervezet bármely csontjából kiindulhat. Gyermekkorban Magyarországon évente körülbelül 6-8 új beteget diagnosztizálnak. Leginkább a tizenévesek körében fordul elő, de már 10 éves kor alatt is jelentkezhet.

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.