Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét dolog, amire érdemes figyelni otthonod berendezésekor

| 2022. 08. 30. | 18:20:00
XXX
Hét dolog, amire érdemes figyelni otthonod berendezésekor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor új életet kezdünk egy ismeretlen környezetben és helyen, az egy semmihez sem foghatóan izgalmas időszak. Elkezdhetjük megtervezni álmaink otthonát, mindent olyanná formálhatunk benne, hogy az nekünk tetsszen, a mi ízlésünket tükrözze. Ugyanakkor rengeteg kihívás, bizonytalanság és idegeskedés is jár ezzel a remek élménnyel – már csak azért is, mert végtelenül sok dologra kell odafigyelnünk.

Ha te is éppen költözést tervezel, böngészd végig az alábbi listát! Ha így teszel, akkor a berendezés legalább biztosan stresszmentes lesz!

Erre figyelj, mikor berendezed az otthonod

Egy lakás vagy ház bútorokkal való feltöltése kicsit olyan, mint amikor egy festő maga elé vesz egy tiszta vásznat, és elkezd rá alkotni. Van egy alapod, amivel azt csinálsz, amit csak szeretnél – persze bizonyos ésszerű és anyagi keretek között. Fontos azonban, hogy szem előtt tarts néhány aspektust, amikor megválogatod a bútorokat. Ezzel biztosítható, hogy hosszú távon is elégedett légy a végeredménnyel. Nézzük, melyek ezek!

Kezdd a költözéssel!

Mindegy, hogy a szülői fészekből, az agglegénylakásodból vagy egy albérletből költözöl, biztosan vannak már saját bútoraid, személyes tárgyaid, amelyeket szeretnél továbbra is magad körül tudni. Itt jön képbe az áruszállítás! Érdemes megbízható céget találni a feladatra, mert – pláne ha több értékes holmid is van – könnyen idegeskedéssel indulhat a beköltözés. Ezt pedig biztosan nem szeretnéd.

Tervezz idővel!

Amikor az ember megvásárol egy lakást – vagy akár csak kibérel egyet –, biztosan átgondolja, mennyi időre tervez. Te is biztosan így tettél, mielőtt megtetted ezt a hatalmas lépést. Amikor pedig a bútorokról van szó, szintén érdemes átgondolni: mennyi ideig szeretnél az adott helyen lenni? Ha például felvettél egy hitelt – így szinte biztos, hogy az adott ingatlanban maradsz még jó pár évig –, akkor bátran elkezdheted feltölteni bútorokkal.

Ugyanakkor ha csak átmeneti szállásról van szó, nem érdemes túl sok energiát és pénzt áldozni a helyre, amit nemsokára úgyis elhagysz. Persze az áruszállítás a következő költözésnél is opció, de jobb elkerülni a felesleges hűhót, nemde?

Hová sietsz?

Amennyiben tudod, hogy a következő 10-20 évet az adott lakásban képzeled el, emlékeztesd magad, hogy nem sietsz sehová! Azaz: addig keresheted a tökéletes bútorokat, amíg meg nem találod azokat. Két hónapot kell várni, hogy megérkezzen álmaid kanapéja? Semmi gond, hiszen ráérsz! Még nem találtad meg a tökéletes étkezőasztalt? Nem baj, keress tovább! Inkább tegyél így, mint hogy megvegyél egyet csak azért, „hogy legyen”.

Paraméterek

Egy lakás berendezése sok mindenből áll, de elsősorban egy valamiből: mérésből. Befér a polcrendszer oda, ahová tervezted? Van benne hely a tévének, amit oda terveztél? Az ágy mellé be tudsz még tolni egy éjjeli szekrényt, és ha igen, mekkorát? Ha elindulsz egy bútorboltba vagy akár online felfedezésre, a pontos centimétereknek mindenképp a kezed ügyében kell lenniük.

A körülmények

Amikor elkezded berendezni az otthonod, nem hagyhatod figyelmen kívül a körülményeidet. Gondolunk itt például az olyan közel sem elhanyagolható aspektusokra, mint például, hogy van-e gyereked vagy van-e háziállatod. Ha ugyanis egy kis gyerkőccel költözöl, akkor a bútorok kiválasztásánál fontos szempont lesz a biztonság. A másik példánál maradva pedig: ha van egy kutyád vagy macskád, ami szeret mindent megrágcsálni, nem érdemes luxusbútorokba fektetned, mert később sok fejfájást okozhatnak a kisebb-nagyobb balesetek.

Honnan szerezd be?

Ha már bútorkeresés: nyugodtan lehetsz kreatív ezen a téren. Ezzel nemcsak egyedi megoldásokat csempészhetsz a lakásba, de még pénzt is spórolhatsz. Itt most arra gondolunk, hogy nem feltétlenül kell beszabadulni egy nagy bútoráruházba és ott mindent megvenni, amire szükség van. Nézz szét online, hiszen számtalan remek online áruház is létezik, sokkal különlegesebb darabokkal! Végigböngészheted a közösségi oldalak hirdetéseit is, számtalan szuper kincsre lehet lelni. De akár ellátogathatsz vintage piacokra és garázsvásárokra is, ahol olyan bútorokra és kiegészítőkre csaphatsz le, amilyennel más lakásokban nem találkozhatsz!

Fókuszban a kényelem

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: az otthon azért otthon, hogy komfortos, hangulatos és hívogató legyen. Egy olyan helyet kell megalkotnod, ahová szívesen térsz haza egy hosszú és fárasztó nap végén, ahol szereted eltölteni a szabadidődet, amit bármikor előszeretettel töltesz meg élményekkel. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a hely tényleg otthonos. Ha rettegsz, hogy valami rácsöppen a drága, új szőnyegre vagy alig mersz sütni-főzni a konyhában, nehogy megsérüljön a pult, elveszik az egész lényege.

Ezeket észben tartva biztos, hogy egy valóban kellemes légkörű, ésszerűen berendezett otthont kapsz, amit jó ideig nem kell továbbalakítanod.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset a Pesti utcán
Baleset a Pesti utcán
A forgalmas debreceni buszmegállónál történt.
Hirdetés
Hirdetés
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
A második fordulóban sorsdöntő volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.