Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre figyeljünk, ha hajszárítót vásárlunk!

| 2022. 02. 16. | 18:51:00
Manapság igen gazdag kínálattal találjuk szembe magunkat.
Erre figyeljünk, ha hajszárítót vásárlunk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki ne lenne oda a szép, egészséges és csillogó hajért? E cél érdekében mindent képesek vagyunk megtenni. Drágábbnál drágább termékekkel, samponokkal, balzsamokkal, hajpakolásokkal, hajápoló olajokkal és fodrászati kezelésekkel próbálkozunk.  Természetesen mindegyik azt ígéri, amire vágyunk: egészségesen tündöklő hajkoronát. Azonban azt tudnunk kell, hogy egyetlen termék sem tud önmagában csodát művelni. Az egészséges haj titka, a megfelelő hajápolás mellett, a rendszeres hajvágás. A hajvégek egy idő után szálkássá, szárazzá válnak, amit csak az olló tud rendbe hozni.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a heti többszörös hajmosás alkalmával, elővesszük a hajszárítót is, amit, ha nem használunk megfelelően vagy ha maga a készülék nem megfelelő, akkor az a hajunk külalakjára és belső szerkezetére is nagy hatással lesz. Manapság már igen gazdag kínálattal találjuk szembe magunkat, ha hajszárítót szándékozunk vásárolni, így garantáltan mindenki megtalálhatja a saját hajtípusának megfelelő készüléket.

Mire érdemes odafigyelnem, ha hajszárítót vásárlok?

Mint minden más eszköz vásárlása előtt, azt kell letisztáznunk magunkban, hogy mik azok a szempontok, amelyeknek a hajszárítónak meg kell felelnie. Legyen kíméletes és ne szárítsa ki a hajat? Vagy rendelkezzen nagyobb teljesítménnyel, és szárítsa meg a hajat minél előbb? Vagy tartalmazzon csőrös fejet is, amellyel egyenes vagy göndör frizurát is készíthetünk? Vagy esetleg legyen egy olyan készülék, amely mindezt tudja?

Amikor hajszárítót vásárolunk, a legfontosabb tényező annak teljesítménye, hiszen ettől függ a készülék légáramlási sebessége. Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy a magasabb szám, a nagy teljesítmény egyenlő a rövidebb szárítási idővel. Ha dús hajjal látott el minket a sors, akkor ajánlott az 1800 W-os teljesítményű eszközök között nézelődni, ellentétes esetben pedig elegendő lehet az 1400-1800 W-os teljesítmény is, hiszen teljesen felesleges a vékonyszálú hajat ilyen erős hőhatásnak kitenni. Ha professzionális termékekben gondolkodunk, akkor a 2000 W feletti hajszárítók lehetnek érdekesek számunkra. Ezek nagyon népszerűek, hiszen segítségükkel és egy kis ügyességgel olyan frizurát készíthetünk, mintha a fodrásztól jöttünk volna.

A hőmérséklet szabályozó szintén egy fontos részlet, amire ügyelni kell. Általában két sebességfokozat és 3 hőmérsékleti fokozatot találunk a hajszárítókon. Fontos, hogy legyen rajta alacsonyabb szárítási fokozat is, hiszen melegebb időben ez teljesen elegendő. A különböző szárítási fokozatok azért is praktikusak, mert családon belül is mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő módot. A hideg levegős funkció is nagyon hasznos lehet, hiszen, ha így szárítjuk hajunkat, az megőrzi a frizuránk alakját és fényét, valamint a hajunk szerkezetének épségét is.

Figyeljünk oda a fúvóka méretére is, hiszen ettől függ, hogy a kiáramló levegő milyen koncentrációban és sebességgel távozik a készülékből. Minél szűkebb ez a kimeneti nyílás, a szárítási folyamat rövidebb lesz.  A koncentrátor, keskeny fúvóka vagy csőr általában benne van az alapkiszerelésben. Az az eszköz azért nagyon fontos, mert a forró levegőt egy kisebb területre koncentrálja, így nagyon hatékony szárítást és formázást tesz lehetővé. Különösen hatékony, ha sűrű körkefével együtt használjuk.

Ha a göndör haj rajongói vagyunk, akkor a diffúzor nagy segítséget jelent számunkra a szárítás során. E kerek, kiálló részekkel ellátott tartozéknak az az előnyös tulajdonsága, hogy egyenletesen vezeti a hőt, így kíméletesebb szárítást és formázást tesz lehetővé.

Hogy igazán gyönyörű és ápolt legyen hajunk, érdemes minőségi hajápolási termékeket használni, ügyelni a rendszeres hajvágásra, megfelelő hajszárítót használni és természetesen kiegyensúlyozottan táplálkozni is, hiszen ez is nagymértékbe befolyásolja hajszálaink minőségét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.