Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kozmetikumok férfiaknak 

| 2021. 12. 23. | 14:06:00
XXX
Kozmetikumok férfiaknak 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régebben a férfiak nagyobb részének a kozmetikumok használata annyit jelentett, hogy a párjuk készítményeiből használtak egy keveset. De persze olyan is akadt, aki abszolút nem használt semmiféle kozmetikumot.

Ma már tudjuk, hogy a kifejezetten férfiak számára készült kozmetikumok nem véletlenül elérhetőek egyre szélesebb körben. Minden férfi életében egyre nagyobb teret hódít a for men elnevezésű, direkt férfiaknak kialakított kozmetikumok világa.

A férfi bőr tulajdonságai

A női és férfi test mind felépítésében, mind működésében eltér egymástól. Ezért a fejbőrnek is más és más hormonális tulajdonságai vannak, így logikus, hogy gondozásukat tekintve ennek megfelelően kell eljárni. Na de lássuk a legfőbb különbségeket, kiemelve a férfi bőr jellemzőit. 

A férfiak bőre jóval zsírosabb és fényesebb, mint a nőké, ami annak köszönhető, hogy a testük több faggyút termel. Ezáltal viszont nagyobb számban fordulhatnak elő bőrproblémák, amik rengeteg kellemetlenséggel megnehezítik a mindennapokat, ezért jobb megelőzni őket.

Mindannyiunknak ismerős lehet az a tény, mely szerint a férfiak végtagjai melegebbek, mint a nőké, amit a fokozottabb véráramlás okoz. A pórusok száma is magasabb, bőrük vastagabb, kevésbé sérülékeny, mint a gyengébbik nem képviselőinek. Érdekesség továbbá, hogy a kollagéntartalma a férfi bőrnek magasabb, és nem fogy olyan gyorsan, így ők lassabban kezdenek el öregedni, ráncosodni, mint a nők. Viszont ha egyszer elindul az öregedés, akkor ezek a változások gyorsabban mennek végbe. 

Arc

A napi rendszerességű borotválkozás sem tesz jót az arcbőrnek, hiszen folyamatos igénybevételnek van kitéve, ami bőrirritációt okozhat. Amennyiben nem szeretnéd arcbőrödet kitenni a mindennapos szőrtelenítésnek, illetve megfordult a szakállnövesztés gondolata is a fejedben, akkor annak megfelelő ápolásáról sem szabad megfeledkezned. Nézz hát körül a #Barba Italiana-nál kapható szakállápolók között! 

A férfi haj jellemzői

Míg a nőknél a haj szépsége fontosabb, a férfiaknál a formázás az, ami szempont a napi rituálé során. Jellemzően a nők több vegyi anyagot használnak a hajukra, többször van magasabb hőnek kitéve, ami a férfi hajra annyira nem jellemző. Így ebből a szempontból is fontos, hogy milyen kozmetikumokat használsz. Hiszen ezekből is látható, hogy más és más szempontokat kell figyelembe venni a megfelelő termékek kiválasztásakor. 

Természetesen azért vannak biológiai különbségek is, mint a már korábban említett zsírosabb bőr vagy az erősebb hajszálak. Emiatt érdemes speciális termékeket választani és ezzel tökéletesre formázni a hajat. 

Mondhatni a legnagyobb különbség, hogy a kopaszodás abszolút a férfiakra jellemző. Fontos, hogy már az első hajszálak kihullása alkalmával fokozottan kell kezelni az adott területet. 

Van néhány igen remek, természetes eredetű sampon, ami kifejezetten hajhullás ellen lett kifejlesztve. Ha viszont már fokozotabb a jelenség, akkor revitalizáló, frissítő fajtára van szükséged.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.