Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen porszívót válasszon?

| 2020. 12. 02. | 12:59:00
Segítünk a döntésben!
Milyen porszívót válasszon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden otthonban szükség van egy porszívóra. Nem csupán a tisztaság megőrzése miatt, hanem a gyakori porszívózás csökkenti az allergiás tüneteket is. Ma már nagyon sokféle porszívó megtalálható a kínálatban, sok-sok funkcióval. Nem csak azt kell megfontolnunk porszívó vásárlás előtt, hogy milyen funkciókkal ellátott, milyen márkájú porszívót szeretnénk venni, hanem figyelembe kell vennünk a lakás padlózatát, hogy milyen gyakran szeretnénk ezt a háztartási eszközt használni és természetesen, azt is figyelembe kell vennünk, hogy van-e allergiás személy a családban. A cikkben néhány porszívótípust mutatunk be, hogy megkönnyítsük a döntést, amennyiben most tervez porszívót vásárolni.

Porzsákos porszívó

A porzsákos porszívó számos előnnyel rendelkezik. Az egyik ilyen előny az, ha megtelik a porzsák, akkor csak ki kell venni a porszívóból és ki lehet azt dobni. Egy ilyen porszívót nem szükséges minden egyes használatot követően kitisztítani és az sem utolsó szempont, hogy ezek a porszívók kicsit halkabban dolgoznak, mint más típusú takarítóeszközök.

A porzsákos porszívónál választhatunk alacsony energiafelhasználású terméket is, ami egyáltalán nem befolyásolja negatív irányba a készülék minőségét. Mindemellett magas szívóteljesítménnyel is rendelkeznek az ilyen porszívók.

A porzsákos porszívóhoz sokféle szívófejet választhatunk. Többek között a padló szívófej, a rés szívófej, a kárpit szívófej is megtalálható a kínálatban. Amennyiben porzsákos porszívót választunk, vegyük figyelembe annak súlyát és a kábel hosszát. Minél hosszabb kábellel rendelkezik a porszívó, annál kevesebb alkalommal kell új konnektort keresni takarítás közben.

Porzsák nélküli porszívó

Ma már porzsák nélküli porszívót is választhatunk, amely szintén számtalan előnnyel rendelkezik. Egy ilyen porszívónak gyűjtőtartálya van, így nem kell külön porzsákot vásárolni, ha erre a porszívóra esik a választásunk.

Ezt a fajta porszívót gyakran választják nagycsaládosok és allergiás személyek. A porzsák nélküli porszívók között olyan modell is megtalálható, amelyen nedves üzemmódot is alkalmazhatunk, így takarítás közben nem keletkezik por, ami a levegőben szállva fokozhatja az allergiás személyek, családtagok tüneteit.

Álló porszívók

Az álló porszívók is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen takarítás során nem veszik igénybe a derekat, könnyűek és csak kis helyet foglalnak el, így egyszerű a tárolásuk is. Sokan kedvelik az álló porszívót, mivel a nehezen elérhető helyeket is könnyen lehet azzal takarítani, így a lépcsőket, a kamrát vagy a fürdőszobát is mindig tisztán tarthatjuk. Egyes modellek nem csak porszívózásra, hanem felmosásra is alkalmasak.

Választhatunk még akkumulátoros álló porszívót, amely nem csak azért közkedvelt, mert vezeték nélküli, hanem azért is, mert egy könnyű modellről van szó. Ezeknek a porszívóknak még a mobilitás is az előnyük közé tartozik.

Robotporszívó

Amikor robotporszívót választunk, olyan paramétereket veszünk figyelembe, mint szívóerő, az akkumulátor üzemideje, a csatlakozás, vagy a navigáció típusa. A robotporszívók között megtalálhatóak a navigációval ellátottak és a navigáció nélküli porszívók. A navigációs porszívó először feltérképezi a helyiséget, majd a porszívó kiértékeli az útvonalat a helyiség komplett kitakarítására. A navigáció nélküli porszívó, ha akadályba ütközik, nem emlékszik, hogy korábban merre járt, így újra feltakaríthat a korábban már egyszer felporszívózott területen. Tágas, akadálymentes helyiségekbe azonban a legjobb választás.

Morzsaporszívók

A morzsa porszívók is sok előnnyel rendelkeznek. Kicsi a súlyuk, kompakt a méretük, egyszerűen kezelhetők, hosszú élettartammal rendelkeznek. Vezeték nélkül működnek és relatíve alacsony áron kaphatók.

Természetesen, a kínálatban sokkal több porszívómodell is megtalálható, mint például takarítógépek, ipari porszívók, gőzporszívók, gőzfelmosók, illetve porzsákokat és egyéb porszívó kiegészítőket is vásárolhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hiába minden: hazánkban egyre kevesebb gyerek születik
Hiába minden: hazánkban egyre kevesebb gyerek születik
Megérkezett a KSH legújabb kimutatása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.