Hirdetés

Szima Gábor, virítsd a lóvét!

civishir.hu

2016.05.05. 09:40

Szima Gábor, virítsd a lóvét!
Illusztráció: Ásztai Csaba

Most a futballimitátor DVSC horribile dictu háromezer néző előtt csetlik-botlik.

Hirdetés

A cím első olvasatra azt sugallja, Szima „DVSC” Gábor egyedül vegye le a Loki-szurkolókra nehezedő nagy terhet, nevezetesen azt, hogy legközelebb lehetőleg ne alázza a bajnok 23 pontos különbséggel imádott egyletünket. A bronzérem így annyit ér nekünk, mint a halottnak Jennifer Lopez. Ha azzal áltat majd bennünket, szurkolókat a DVSC vezetése, hogy ez tisztességes eredmény, akkor vegyük tudomásul: itt a vég kezdete, az eleje pedig az volt, hogy elnök urunk jó érzékkel használta ki a magyar bajnokság nihiljét, és megajándékozott bennünket hét bajnoki címmel, némi nemzetközi kalanddal fűszerezve.

A cím második olvasatra Szima Gábor magára utaltságának témáját ajánlja fel vitára. Nem látunk ugyanis multit, más helyi gazdagokat, akik a Loki mellé szegődnének önzetlenül vagy a puszta anyagi haszon reményében. Sehol, senki, semmi, senkinek. Azt mondják egyesek, amíg Szima a gennyedző seb a Loki testén, addig ők egy fillért se. Hát üzenem nekik: a jó édes negyvenmillás mernyójukkal menjenek Hawaiira hooponoponót keresni.

Nem látjuk a polgármester támogatói klubját, amit a nagy békítőshow alkalmával jelentett be a nagy nyilvánosság előtt.

Nem látjuk a kiutat a mínusz 23 pontból. Nem látunk semmit a jövőből.

Csak az van bennük, hogy egy futballimitátor DVSC horribile dictu háromezer néző előtt csetlik-botlik egy 20 ezres stadionban, s erre a teljesítményre a DEAC-pálya is elég lenne. Mielőtt a Nagyerdei Stadiont széthordanák a népek, mint annak idején a Colosseumot, politikai, gazdasági meg minden más szempontból érdemes lenne kitalálni valamit, ahelyett, hogy NB III-as szintű doktorokra és papírkutyákra bízzuk a jövőt. Éppen a csóró Leicester City bizonyította be, hogy a szegény Dávid igenis le tud győzni sok gazdag Góliátot, „csak” éppen alázat kell a derék munka mellé. Ha tetszik, ha nem, ki kell mondanunk: a jelenlegi Loki olyan mélyre taszította a debreceni futballközeget, hogy már azok sem járnak rendszeresen meccsre, akik jó pénzért bérletet vásároltak (néhány név és cím a szerkesztőségben).

A legtöbben ugyanis nem a regisztráció miatt bojkottálnak, hanem azért, mert a fiúk többsége harapja a labdát. Számunkra sajnálatos módon ezen fiúk nagyja abban a korban jár, hogy a mentális, fizikai, taktikai értelemben fejlődésre képtelenek, tehát ebben az összetételben a 2016/2017-es bajnokságban is kinéz mínusz 23 pont és 2789 néző meccsenként. Éppen ezért tovább ne tetesse egy illetékes se hülyének és szegénynek magát, mert senki sem hiszi el.

Cs. Bereczki Attila 

Szóljon hozzá!

Hirdetés