Hirdetés

Hirdetés

Ingyen segít nyelvvizsgázni a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2019.10.18. 14:54

Ingyen segít nyelvvizsgázni a Debreceni Egyetem
Bács Zoltán, a felsőoktatási intézmény kancellárja (Fotó: unideb.hu)

Angol kurzusok azzal a megkötéssel, hogy muszáj teljesíteni a feltételeket a díjmentességhez.

Hirdetés

Hirdetés

Ingyenes nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat indít a Debreceni Egyetem angol nyelvből a leendő hallgatóinak. Azok számára, akik a tanfolyamon részt vesznek, eredményesen nyelvvizsgáznak és a kijelölt szakokon tanulnak tovább, nem kerül pénzbe a nyelvtudás fejlesztése – hívja fel a figyelmet az unideb.hu.

A programot ismertető október 15-i konzultációra a tankerületek és szakképzési centrumok vezetői, valamint az egyházi iskolák fenntartóinak képviselői kaptak meghívást. Mint ismert, egy kormányrendel 2020-tól jelentős változásokat hoz a felsőoktatási felvételi eljárásokban, mivel a következő tanévtől  alap- és osztatlan képzésre csak az nyerhet felvételt, aki legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsgával, vagy azzal egyenértékű okirattal rendelkezik.

Az ingyenes nyelvi kurzusokhoz a Debreceni Egyetem biztosítja a tananyagot, hogy az oktatási intézmények a középiskolások számára lakóhelyükön, vagy annak közelében 60 órás, kiscsoportos (12-16 fős) nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat szervezhessenek. A DExam Nyelvvizsgarendszer keretében lehetőség van arra, hogy a diákok ugyancsak a lakóhelyük közelben a vizsgát is letehessék.

– Erre a célra a szükséges, akár több tízmillió forintos költségkeretet elkülönítettük, hogy eleget tegyünk társadalmi felelősségvállalásunknak, a rendszer kezdő lépéseinél segítsünk az azt igénylőknek és egyben a hallgatói utánpótlást is biztosítsuk – fogalmazott Bács Zoltán. A felsőoktatási intézmény kancellárja kiemelte: a résztvevőknek bizonyos feltételeknek eleget kell tennie, így – többek között – vállalják, hogy 

  • teljesítik az órák legalább 90 százalékát, 
  • jövő nyárig leteszik a nyelvvizsgát,
  • a következő felvételi eljárás során a Debreceni Egyetemet jelölik meg első helyen továbbtanulásuk színhelyéül,
  • minderről tanulmányi szerződés készül.

További részletek az egyetemi portálon!

Debreceni EgyetemnyelvvizsgaangolBács Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.