Hirdetés

Újabb magyar tehetséget csábított Debrecenbe a csapat és az egyetem

2019.05.17. 12:16

Újabb magyar tehetséget csábított Debrecenbe a csapat és az egyetem
Sági Martin és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője (Fotó: deacjegkorong.hu)

A liláktól érkezik. Játszani és tanulni fog.

Hirdetés

Hirdetés

Sági Martin személyében újabb ponterős, fiatal támadót igazolt a bajnoki bronzérmes DEAC jégkorongcsapata. Az Újpesttől érkező, mindössze 21 éves játékos sokszoros korosztályos válogatott, ám háromszor a felnőtt nemzeti csapatban is lehetőséghez jutott már. Szerződése a következő szezon végéig szól a Debreceni Egyetem együttesénél - írja a deacjegkorong.hu.

A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező, 190 cm magas Sági a 2016-17-es idényt a DVTK Jegesmedvék csapatánál töltötte, ahol 36 MOL Ligás találkozón kapott szerepet. A szezon végén magyar bajnoki és ligaelsőséget ünnepelt a csapattal, a Magyar Jégkorong Szövetség pedig őt választotta a legjobb első éves felnőtt játékosnak. 2017-ben visszatért Újpestre, 35 Erste Liga meccsen 20 pontig jutott, a múlt szezonban pedig 23 pontot gyűjtött. Karrierje során 111 találkozón 69 pontot termelt a hazai elitben.

A DEAC legújabb szerzeménye egyébként nemcsak játszani jön a cívisvárosba, hanem tanulni is. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves joghallgatója, ám ősztől - egy sikeres átjelentkezés után - a Debreceni Egyetemen folytatná tanulmányait.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.