Hirdetés

Vegyérték nem maradt szabadon Debrecenben 

civishir.hu

2019.04.08. 20:22

Vegyérték nem maradt szabadon Debrecenben 
Kémiaverseny Debrecenben (Fotó: unideb.hu)

Több mint 200 diák mérte össze tudását szóban, írásban és a laboratóriumban.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara adott otthont a hétvégén az 51. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny döntőjének.

– A döntőbe jutott mintegy kétszáz diák a biztosíték rá, hogy sokan vannak, akik szívesen foglalkoznak a középiskola egyik legnehezebbnek tartott tantárgyával, a kémiával – az unideb.hu tudósítása szerint a megnyitó Várnagy Katalin, a helyi szervezőbizottság elnöke.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézetének igazgatója kiemelte a versenyre felkészítő tanárok szerepét, akik felkeltették a diákok figyelmét a kémia iránt, és reményét fejezte ki, hogy a fiatalok többsége az érettségit követően hallgatóként tér vissza majd az egyetemre.
Simonné Sarkadi Lívia, a zsűri elnöke, a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezet különös figyelmet fordít a kémia népszerűsítésére a fiatalok körében, így a döntő mindig egy ünnep számukra, és egyben jó lehetőség a tanároknak a tapasztalatcserére. Az elnök szerint a Debreceni Egyetem közreműködésével méltó környezetben tudták megrendezni a versenyt.

A Természettudományi és Technológiai Kar nevében Kéki Sándor tudományos és pályázati dékánhelyettes köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket, beszédében a kémia fontosságát hangsúlyozta, amely az elektronikai eszközöktől a ruházaton át a gyógyszerekig életünk szinte minden területén jelen van. A dékánhelyettes kitért rá, hogy a TTK 2200 nappali hallgatójának harmada tanul a területhez kapcsolódó kémia, vegyész és vegyészmérnök szakok valamelyikén.

A verseny végeredményéről itt a részletes felsorolás.

Debrecenkémia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.