Hirdetés

Akarsz debreceni egyetemista lenni? Ne sokat gondolkozz!

Cívishír

2018.02.07. 11:37

Akarsz debreceni egyetemista lenni? Ne sokat gondolkozz!
Fotó: unideb.hu

Közeledik a jelentkezési határidő vége.

Hirdetés

Aki még nem döntött, egy hétig megteheti. Ennyi ideig lehet még jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire.

A hajrá, a visszaszámlálás napjaiban a Debreceni Egyetem (DE) is várja még a leendő hallgatókat

– hangzott el a közelgő határidő kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese hangsúlyozta: az intézmény 14 karán a felvételizők államilag finanszírozott és önköltséges képzési formák közül választhatnak. Összesen 11 ezer 477 hallgatót vehet fel az egyetem, amely szinte valamennyi tudományterületen (agrár, bölcsész, gazdaság, informatika, jog, műszaki, művészeti, orvos, pedagógus, sport, társadalom, természettudomány) kínál képzést a diákoknak.

A DE öt új képzést is indít ettől az évtől. Idén lehet először jelentkezni a sport- és rekreációszervezés alapszakra rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányon, újdonság továbbá az agármérnök-tanár, illetve a közgazdász-tanár mesterképzés, a mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki mesterszak és az olasz nyelv és kultúra tanári osztatlan mesterszak.

Bartha Elek kiemelte: a DE a nemzetközi rangsorokban is a legjobb hazai felsőoktatási intézmények közé tartozik. Példáként említette az egyetem orvos- és agrárképzését, amelyek rendre a nemzetközi mezőnyben is a 200. és 300. hely között vannak. 

Pósánné Rácz Annamária, az intézmény oktatási igazgatója felhívta a figyelmet, hogy

a felvételi jelentkezéseket kizárólag elektronikusan lehet benyújtani február 15-ig,

majd február 20-ig a jelentkezés hitelesítését is el kell végezniük a leendő hallgatóknak. Díjmentesen három helyet lehet megjelölni.

A ponthatárokat várhatóan július 25-én hirdetik majd ki.  

Debreceni EgyetemfelvételiyoUDay

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.