Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Campus Fesztivál: a debreceni érzés mindenkire átragad!

| 2017. 07. 03. | 15:24:00
Tíz éve a legjobb buli!
Campus Fesztivál: a debreceni érzés mindenkire átragad!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású sajtótájékoztató keretében csináltak kedvet a 10. Campus Fesztiválhoz július 3-án a Nagyerdei Stadion Red&White sörözőjében szervezők. A vendéglátóhelyen nemcsak az újságírók dongtak, de nevezetes személyiségekben sem volt hiány, hiszen itt volt Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője, Ganxsta Zolee, a Tankcsapda, valamint Kowalskyéktól Szórád Csaba és Azurák Csaba műsorvezető. Hogy Zsoltit, a békát, a rendezvény kabalafiguráját ki ne hagyjuk!

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja derűs nosztalgiával összegezte az elmúlt tíz év élményeit és eseményeit. Felidézte: a fesztivál a Vekeri-tó partján zajlott 2001 és 2006 között, majd 2007-ben beköltözött a városba, ahol azóta otthonra lelt, bár az itteni helyszín is folyamatosan átalakult. Kiemelte azt is, a programsorozaton a Debreceni Egyetem egyre hangsúlyosabban van jelen, és mind nagyobb népszerűségnek örvend a nulladik napi döntőkkel záruló Campus Sportfesztivál is.

Arra a kérdésre, hogy miért állt a fesztivál mellé akkori polgármesterként, Kósa Lajos országgyűlési képviselő úgy válaszolt, keresni sem kellett okokat ennek az ellenkezőjére, bár a Nagyerdőre település előtt volt bennük félelem – jobbára a szomszédok és a környezetvédők miatt.

– A Campus a legjobb környezettel és körülményekkel rendelkező fesztivál, amihez képest a Szigeté már-már annyira mostoha, hogy ciki.

Elhangzott: a cél az, hogy a fesztivál négynaposra bővüljön, ahhoz azonban léptékváltásra, továbbá a mostani 65 millió forintnál sokkal nagyobb állami támogatásra van szükség.

Barcsa Lajos alpolgármester a fesztivál turistacsalogató szerepét méltatta, majd reményét fejezti ki arra nézve, hogy az exkluzivitás tovább növelhető a nagyerdei strand fejlesztésével. Úgy fogalmazott, a Campus a debreceniek számára fontos találkozási pont. A város a programsorozat mellett áll: kitelepül a Csokonai Színház, kísérletekkel az Agóra, felolvasásokkal a Méliusz-könyvtár és kézműves foglalkozásokkal a Debreceni Művelődési Központ.

A DKV pedig idén már a nulladik napon is indít éjszakai járatokat.

Nagyon nagy Nagyszínpad

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgatót a 10 év legkellemetlenebb pillanatairól faggatták. A Vekeri-tavi Black-Out koncert előtt kis idővel elszálló trafót említette, valamint a 2008-as nagy esőt, ami dagonyává változtatta a terepet. Azt mondta, idén is vigyázni fognak az erdőre, mert szeretik ezt a miliőt, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a debreceni érzés átragadhasson azokra is, akik nem városunk lakói.

Süli András programigazgató a rendezvény sokféleségéről értekezett: idén 17 programhelyszínen 252 fellépés és több száz egyéb attrakció várja a vendégeket. Páll László műszaki igazgató újdonságot jelentett be: most először lesz körbejárható a stadion, a nagyszínpad pedig 37-szer 21 méteren áll a fellépők rendelkezésére. Megemlítette: a Nagyerdő nagyon biztonságos helyszín.

Bereczki-Csák Helga

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.