Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már javában zajlik a buli Debrecenben

| 2016. 08. 31. | 14:41:00
Legekkel jubilálnak.
Már javában zajlik a buli Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeresen elindult a 10. DEHÖK Gólyatábor az Egyetem téri campuson. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata most is az ország legnagyobb gólyatáborát szervezte meg két turnusban augusztus 29. és szeptember 5. között.

Az idei év egyik fontos fordulópontja, hogy a jubileumot már az egyetem mind a 14 kara közösen ünnepli meg. Az első héten tíz kar hallgatói – a jogászok, óvónők, mérnökök, természettudósok, zenészek, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló diákok – vesznek részt a négynapos táborban. Majd a bölcsészek, informatikusok, gazdászok és agráros gólyák veszik birtokba a tábor területét.

A Debreceni Egyetem rektora szerint a gólyatábor az év egyik legfontosabb hallgatói rendezvénye, melyre az intézmény vezetése és oktatói és készülnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján látszik, hogy nagyon komoly teljesítmény van a felvett diákok mögött. A gólyatáborban szerencsére az is látszik, hogy a felvett hallgatók komoly teljesítménye azért nem jár azzal, hogy az egészséges komolytalanságukat elveszítsék. Remélem, hogy a gólyatábor eseményei kapcsán a rektori vezetés is és a hallgatók is együtt tudják élvezni a komolytalanságot, ami bennük megmaradt. Ezért igyekszünk a jubileum kapcsán néhány professzor társammal egy meglepetésszerű csapást mérni a hallhallgatóság érzelem és gondolatvilágára szeptember 1-jén este

– fogalmazott Szilvássy Zoltán az esemény sajtótájékoztatóján.

A két turnus alatt egy közel 500 fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet is dolgozik.

Azt látjuk, hogy a Debreceni Egyetem gólyatábora sokkal hatékonyabb, mint hasonló rendezvények. Könnyebb az oktatóknak is megjelenni a táborban és már ilyenkor kapcsolatba kerülni a hallgatókkal. Az első napi táborbejárást követően látható volt, hogy a gólyák is jól érzik magukat, sőt a csapatépítés mellett már lázasan készültek a hagyományteremtő céllal szeptember 28-án a Nagyerdei Stadionba szervezett yoUDay-re is egy flash mobbal

– jelentette be Bács Zoltán kancellár.

A minden tekintetben egyedülálló rendezvény programjai között a beiratkozás, szakos tájékoztatók, nyelvi szintfelmérők, campus bejárások mellett éjszakai- és élményfürdőzés, sport programok, csapatépítő feladatok, kirándulás, koncertek és fináléként borkóstolóval egybekötött tűzijáték is szerepel. Az égi látványosság két alkalommal, szeptember 1-jén és 8-án lesz látható este 9 órától az Egyetem téren.

Örülünk annak, hogy a jubileumi DEHÖK Gólyatáborban mind a 14 kar közösen ünnepel, úgy, hogy idén minden rekordot megdöntöttünk. A hagyományos és jól bevált programok mellett a jubileum kapcsán minden este egy különleges gólyatábori installáció, éjszakai terület-, épület- és sátor fényfestéssel várjuk a gólyákat

– emelte ki Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

Az elmúlt évek negatív, más felsőoktatási intézményekben történt atrocitásai kapcsán a szervezők igyekeznek a prevenció jegyében eljárni, így az idei évben a DEMEK egy külön információs sátrat is üzemeltet minden nap 18-24 óra között. Emellett egy lelkisegély forró drót is működik a tábor teljes időtartama alatt, ha valakinek segítségre lenne szüksége, telefonon hívhatja a szakembereket.

A gólyáknak az elmúlt évekhez hasonlósan most is lehetőségük volt a DEHÖK és a SZÖSZ Egyesület tanszergyűjtő kampányához csatlakozni. Az összegyűlt tanszerekből hátrányos helyzetű gyermekeknek készítenek iskolakezdő csomagokat.. A tábort tovább színesíti az „Üzenj Haza” videó sorozat, melyben szüleiknek, barátaiknak tudnak üzenni haza a gólyák, akiket egy gólyatábori applikáció is segít a tájékozódásban.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés