Vért kérnek egy szelfiért a debreceni fesztiválon

Csak semmi pánik!

radiologia.hu

2016.07.18. 16:31

Vért kérnek egy szelfiért a debreceni fesztiválon

Az orvosi diagnosztikát igyekeznek emberközelebbivé varázsolni Debrecenben.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Orvosi Képalkotó Intézetének munkatársainak jóvoltából mikro- és makroszkópikus szelfit készíthetnek a fesztivál résztvevői.

A Debreceni Egyetem legújabb intézete - mely a klasszikus radiológiát és nukleáris medicinát foglalja magába, és érintőlegesen foglalkozik molekuláris diagnosztikával és hisztológiával - is részt vesz a debreceni Campus Fesztivál Egyetem Tér elnevezésű programján. A Nagyerdei Stadion melletti térre kivonuló egyetemi intézetek mutatják be tudományos, oktatási vagy éppen betegellátási tevélkenységük egy szeletét a sokezer fesztiválozónak. A sátrakban játékos vetélkedők, kísérletek formájában mutatkoznak be az intézmény karai, egységei, míg a fesztiválszínpadon tematikus-tudományos beszélgetések, dumaszínház, UNIDEB tálentumok, jazz formációk színesítik a három napos eseményt.

Az egyik sátrat töltik meg az Orvosi Képalkotó Intézet munkatársai, akik az orvosi diagnosztikát igyekeznek emberközelebbivé varázsolni: a résztvevők bekukkantást nyerhetnek a diagnosztikus laborok munkájába, hiszen egy csepp vérükből a helyszínen kenetet készítenek, amit mikroszkópon meg is tekinthetnek és akár magukkal is vihetnek. A képalkotó diagnosztikai laborok működést saját készítésű LEGO modellekkel, betegtájékoztató anyagokkal és a BLUEMED Kft. jóvoltából biztosított korszerű ultrahangos berendezéssel végzett helyszíni vizsgálatokkal ismerhetik meg alaposan a fesztiválozók.

A készült szelfiket pedig a sátor Facebook eseményén teszik közzé.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés