Hirdetés

Nem megy börtönbe a csecsemőjét csaknem agyonverő nő

MTI

2019.09.03. 13:53

Nem megy börtönbe a csecsemőjét csaknem agyonverő nő
A kép illusztráció

Viszont ha még szül, azt a gyermeket is elveszik tőle.

Hirdetés

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szeptember 3-án azt a nőt, aki súlyosan bántalmazta csecsemőjét.

A bíróság a nőt bűnösnek mondta emberölés bűntettének kísérletében, valamint megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát. A megszüntetés hatálya kihat a később született gyermekekre is. Az anyát két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették - olvasható a közleményben.

Mint írták, a nő Halásztelken élt férjével, és betegsége miatt

egy kórház pszichiátriai osztályán állt kezelés alatt.

A házaspár elhatározta, hogy gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a vádlott gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot.

A nő 2016 januárjában megszülte a kislányát, akit egy májusi hajnalban egy felsírást követően olyan súlyosan bántalmazott, hogy a gyermek koponyasérülést és töréseket szenvedett. A kislánynál maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás is bekövetkezett a bántalmazás következtében.

Az életveszélyes állapotban lévő kislányhoz a férj hívta a mentőket. Az anya nem közölte sem a férjével, sem a mentősökkel, hogy ténylegesen mi történt. Azt mondta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról.
bántalmazás

Szóljon hozzá!

Hirdetés