Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól bírták a meccsdömpinget vízilabdázóink

| 2023. 03. 26. | 17:37:00
Hibátlan mérleggel tértek haza Gödöllőről.
Jól bírták a meccsdömpinget vízilabdázóink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól bírták a meccsdömpinget és mind a négy mérkőzésüket megnyerték a debreceni pólósok a hétvégén. A sort a DVSE-Master Good csapata nyitotta péntek este az OB1/B 22. fordulójában, majd a Debreceni Egyetem MEFOB együttese – melynek magját a DVSE adja – nyerte meg mind a három selejtező mérkőzését és jutott be a debreceni döntőbe.

DVSE-Master Good – Oázis SC

A debrecenieknek előbb a bajnokságban kellett helyt állniuk az utolsó előtti Oázis ellen. Kissé enerváltan kezdte a találkozót a DVSE és az első negyedben általános meglepetésre a listavezető futott az eredmény után. A mieink részéről Somorjai Sebestyén szerezte az első gólt, majd Macsi Patrik duplájával sikerült ikszre menteni az első negyedet. (3-3)

A második játékrészben is folytatódott a kiélezett játék, de ekkor már állandósult a debreceniek egy gólos előnye. Ez a különbség megmaradt a félidőben is a keményen harcoló Oázis ellen. (7-6)

(A srácok egy bajnoki győzelemmel nyitották a gödöllői kiruccanást az Oázis ellen)

Fordulás után ritmust váltott a DVSE, amit már nem tudtak lekövetni a hazai medencében játszó “vendégek”. Kádár Kálmán együttese 6-0-val zárta le a negyedet, mellyel nagyjából el is döntötte a három pont sorsát. (13-6)

Ha különösebb izgalmakat nem is, gólokban gazdag nyolc percet annál inkább hozott a záró felvonás. Az Oázis játékosai ismét megtalálták a “góllövő kezüket”. Ehhez kellett az ellenfél is, ugyanis a debrecenieknél ekkor már javarészt a fiatalok voltak a medencében. A záró játékrész tizenegy gólt hozott, melyből hatot vállaltak a mieink. a DVSE-Master Good 19-11-re nyert, megszerezve a 21. bajnoki győzelmét és továbbra is nyolc pont az előnye a tabellán az üldözőkkel szemben,

Férfi Vízilabda OB1/B, 22. forduló
DVSE-Master Good – Oázis SC 19-11 (3-3, 4-3, 6-0, 6-5)
Gólszerzők: Macsi P. 5, Somorjai 3, Tőzsér 3, Macsi M. 2, Rácz M. 2, Dienes, Krizsai Á., Pataki, Kis, ill. Matesz 3, Csutorás Barna, Mérth 2, Dolnay, Csutorás Bence, Turcsányi, Molnos.
Együttesünkre a következő fordulóban a második helyezett Invictus elleni idegenbeli rangadó vár.

MEFOB selejtezők

A pénteki győzelem után a csapat java része maradt Gödöllőn, a MEFOB selejtezőkre, mivel a DVSE játékosok zöme az élsport mellett az egyetemet végzi párhuzamosan. A Debreceni Egyetem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel került egy csoportba.

Macsi Patrikék elsőként az NKE együttesével találkoztak, szombaton reggel. Nagyon nem mennénk bele a mérkőzés elemzésébe, helyette beszéljen inkább a végeredmény. A Debreceni Egyetem 38-1-re győzött fővárosi riválisával szemben. A debreceniek legeredményesebb játékosai az 5-5 találatig jutó Katona Gábor és Zsilák László voltak.

A második körben jöhetett a Széchenyi István Egyetem, amely szintén nem okozott a Debreceni Egyetem együttesének. A végeredmény 32-3 lett, melyből hetet vállalt a DVSE centere, Rózsa Bence.

Vasárnap délelőtt jött az igazi erőfelmérő az Eszterházy ellen. Az egriek keretét szintén OB1/B-s játékosok alkotják, mivel az Eszterházy egy bajnokságban szerepel a DVSE-vel. Ennek megfelelően sokkal keményebb iramot és magasabb színvonalat hozott a csoport rangadója. 4-3-ra vezetett az Eger az első negyedet követően, a második játékrészben azonban fordított a Kádár Kálmán által irányított Debreceni Egyetem. (7-6)

Izgalmakban nem volt hiány a második félidőben sem. Az Eszterházy nem hagyta magát és 6-5-re megnyerte a harmadik negyedet, így a záró játékrész előtt ismét döntetlenre álltak a felek. A végjátékot jobban bírták a debreceniek, akik a Macsi-testvérek vezetésével behúzták a rangadót! A Debreceni Egyetem csapata 16-13-ra nyert és hibátlan mérleggel, csoportelsőként jutott be a döntőbe, melyet április 28-29. között rendeznek Debrecenben.

Edzői nyilatkozatok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
A második fordulóban sorsdöntő volt.
Hirdetés
Hirdetés
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.