Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felsőházban folytathatják a debreceniek

| 2019. 02. 24. | 10:09:00
Megszerezték a Szolnok skalpját.
A felsőházban folytathatják a debreceniek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétgólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata az OBI alapszakaszának február 23-i utolsó fordulójában, a csapat a felsőházban folytatja a rájátszást.

Kósik Soma hatalmas védéseivel indult a találkozó – olvasható a DVSE honlapján –, a debreceniek hálóőre bravúrt-bravúrra halmozott. A kezdeti bátortalan támadások után Fekete Gergő szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, sőt egy megúszást követően Dőry Farkas már kettőre növelte a fórt. A folytatásban sem lassított a DVSE, érezhetően semmit sem akartak a véletlenre bízni, és Lukas Durik góljával már 3-0-t mutatott az eredményjelző, időt is kért a Szolnok. A negyed végére felébredtek a vendégek, és Prlainovics találatával szépítettek.

Az első negyed derekán az is kiderült, hogy – az Újpest vereségével – a DVSE biztosan a felsőházban folytatja. Ennek ellenére elképesztően motiváltak voltak a hajdúságiak, extázisban védekezve még fórból sem lehetett nekik gólt dobni, ráadásul a negyed felénél Vidovics visszaállította a háromgólos különbséget. A szép számban kilátogató nézők ezt követően sem akartak hinni a szemüknek, Dőry Farkas ugyanis újabb két gólt szerzett, így már 6-1-es előnyben voltak a cívisvárosiak. A félidőhöz közeledve Kovács Gábor is túljárt Nagy Viktor eszén, ráadásul Kósik egy ötméterest is hárított, így a nagyszünetben az egész szezon eddigi legnagyobb meglepetését szállította a DVSE.

Későn tért magához az ellenfél

A fordulás után Fekete szerezte meg önmaga második, csapata nyolcadik gólját, de a negyed derekára Aleksic, Prlainovics és Rasovic révén zárkózott a Szolnok (8-4). Jansik Dávid találata után már sorozatban négynél jártak a vendégek, amikor Macsi Patrik emberelőnyből megtörte a közel hétperces debreceni gólcsendet, így a záró felvonásra még mindig maradt négy a debreceni vezetésből (9-5).

Az utolsó negyedre érezhetően elfáradt a saját maga által diktált tempóban a DVSE, két újabb góllal kettőre zárkóztak a vendégek. Fejős Róbert a legjobbkor harcolt ki ötméterest, melyet négy perccel a vége előtt Fekete Gergő értékesített is (10-7). Kósik Soma második ötméteresét is megfogta, de a kipattanót Prlainovics gólra váltotta. Az utolsó percekben már nem született több gól, így a DVSE a szezon legjobb mérkőzésén 10-8-ra legyőzte a világsztárokkal felálló Szolnokot, és bejutott az OBI felsőházába.

Mestermérleg
Miroszlav Bajin: – Nem volt reális eredmény a mérkőzés közben a 8-1, ezt tudjuk. A kapusunk viszont bravúros teljesítményt nyújtott, s bár egy ember nem dönthet el egy mérkőzést, rengeteget tett hozzá Kósik. Jól játszottunk most, örülök, hogy sikerült a felsőházba jutni. Jöhet egy kis buli természetesen, de csak kicsi, mert még sok a dolgunk.
Zsivko Gocics: – Nagyon sok minden kavarog a fejemben így a mérkőzés után, nem tudok semmi okosat mondani. Nem sikerült most semmi, de gyakorlatilag konkrétan semmi, főleg az első félidőben. Amikor pedig összekaptuk magunkat, már késő volt. Vannak olyan dolgok, amit az én csapatomban lévő játékosok, ezen a szinten nem tehetnek meg, és erről most nem szeretnék többet beszélni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Telt ház előtt rendezik a Nyíregyháza–Ferencváros kupacsatát Balmazújvárosban
Telt ház előtt rendezik a Nyíregyháza–Ferencváros kupacsatát Balmazújvárosban
A két együttes 28 éve találkozott legutóbb a Magyar Kupában.
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.