Hirdetés

Megvan a továbbjutás a Magyar Kupában!

Cívishír

2018.10.28. 17:17

Megvan a továbbjutás a Magyar Kupában!
Az Eger ellen (Fotó: DVSE)

Két győzelem, egy döntetlen, egy vereség a DVSE számláján.

Hirdetés

Hirdetés

Mivel a nap első mérkőzésén a Szentes tükörsimán legyőzte a Szombathelyt, már játék nélkül eldőlt, hogy a DVSE ott lesz Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között.

Ennek megfelelően Miroslav Bajin a közelgő Vasas elleni bajnoki érdekében Kovács Gábort és Lukas Durikot is pihentette az Eger ellen – számol be az október 28-i meccsről a dvse.hu.

Mint írják, a házigazdák szerezték meg a vezetést Gyárfás révén, melyre a Durik hiányában, a kezdőcsapatban helyet kapó Fejős Róbert válaszolt. A jóval esélyesebb egriek a negyed derekán megléptek két góllal, de a DVSE nem hagyta annyiban, Macsi Martin és Fekete Gergő révén egyenlítettek (3-3). A negyed vége azonban ismét az Egeré volt, Hosnyánszky találatával újra előnybe kerültek, majd Kürti megúszásgóljával visszaállították a két gólos differenciát.

A második negyedben aztán sebességet váltottak a hazaiak, Hosnyánszky és Kürti újra betalált, Tóth Bendegúz gólja után pedig már öt volt közte (3-8). Három perccel a nagyszünet előtt az idősebbik Macsi fivér, Patrik is gólt szerzett, méghozzá szabaddobásból. A vendéglátók nagyon keményen védekeztek, a fiatal debreceni pólósoknak minden helyzetért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. A hátralévő időben már csak Avramovics és Rasovics volt eredményes, így a csoportelsőségről döntő mérkőzés a félidőre gyakorlatilag el is dőlt (10-4).

A fordulás után visszavett a tempóból a ZF, mindkét félnél lehetőséget kaptak az addig kevesebbet játszók is, akik éltek is a bizalommal. A hajdúságiak egyenrangú ellenfelei voltak jóval esélyesebb ellenfelüknek, olyannyira, hogy a második félidőben döntetlen eredmény született. A találkozót végül 16-10-re az Eger nyerte, így meggyőző játékkal, csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé a BENU Magyar Kupában. A DVSE sem lehet elégedetlen a hétvégével, ugyanis a Szentes (11–10) és a KSI (10–2) legyőzésével, valamint a Szombathely elleni döntetlennel (13–13) a még továbbjutást érő második helyen végeztek.

DVSE – ZF Eger 10-16 (3-5, 1-5, 2-3, 4-3)
DVSE: Kósik – Dőry 2, Fekete 2, Vidovics, Macsi P. 1, La Rosa 1, Fejős cserék: Bíró – Macsi M., Smitula, Somorjai, Oltean 1, Zsilák 1, Dienes.

Miroslav Bajin: Mivel a mérkőzés előtt kiderült, hogy meg van a továbbjutás, ezért úgy döntöttünk, hogy két játékost is pihentetünk, mivel 48 órán belül ez volt a negyedik mérkőzésünk, és szerdán fontos bajnokink lesz. Ennek ellenére úgy szálltunk medencébe, mint minden meccsen, hogy nyerni szeretnénk, de sajnos ez ezúttal nem jött össze. Nagyon sok gólt kaptunk, és a fáradtság is érződött rajtunk. Gratulálok a csapatnak és a stábnak a továbbjutáshoz, reméljük, hogy jó sorsolást kapunk, de jöjjön szembe bárki, mi úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk bejutni a négy közé.

Végeredmény: 1. ZF Eger 2. DVSE 3. Szentes 4. AVUS 5. KSI
vízilabdadvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.