Hirdetés

Magyar-holland válogatott meccset rendeznek Debrecenben

2018.03.06. 08:40

Magyar-holland válogatott meccset rendeznek Debrecenben
Märcz Tamás (szemben) azt mondja, bátrabb csapatot dob vízbe (Fotó: mti)

Fiatal keretet hívott össze a kapitány.

Hirdetés

Hirdetés

Fiatalabb kerettel készül majd a hollandok elleni, március 20-án sorra kerülő világliga mérkőzésre Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.  Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának hétfő esti beszámolója szerint a szakember tizennégy játékost hívott meg, s a debreceni találkozó előtt két napig gyakorol majd együtt a társaság.

A magyarok simán, 13-6-ra nyertek Hollandiában, így egyértelműen a mérkőzés esélyesei, ezért a szövetségi kapitány bátran kísérletezhet.

Felhasználom a mérkőzést arra, hogy kicsit fiatalabb, bátrabb csapatot dobunk majd harcba. Vannak, akik újra, vagy először vannak a keretben, és az utóbbi időben folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak a klubjukban

- fogalmazott a szakember, akinek irányításával a magyar válogatott a hollandok után a spanyolokat is legyőzte, így két fordulót követően százszázalékos a sorozatban.

A Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-PQS Waterpolo)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo), Kovács Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (FTC-PQS Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VC), Német Toni (FTC-PQS Waterpolo), Sedlamyer Tamás (FTC-PQS Waterpolo), Török Béla (MKB-Euroleasing-BVSC), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VC), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)
vízilabdaválogatott

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.