Hirdetés

Vereséggel kezdte a szezont a Debrecen

2017.10.04. 23:13

Vereséggel kezdte a szezont a Debrecen
Fotó: dvse.hu

Duplán fájt, mert ráadásul hazai medencében betliztek a fiúk.

Hirdetés

A DVSE férfi vízilabda csapata 12-8-as vereséget szenvedett a hazai bajnokság szezonnyitó találkozóján a BVSC-Zugló csapatától.

Nem indult rosszul a mérkőzés hazai szempontból, hiszen Dimitrije Obradovic góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. Nem sokkal később a vendégektől Létay Krisztián egyenlített. A mieink újra előnyhöz jutottak Süveges Máté góljával. Ezután azonban a BVSC Török Béla és Létay Krisztián találataival átvette a vezetést. Egy perccel a negyed vége előtt Boros Tamás egyenlített, ami egyben az utolsó gól is volt az első negyedben.

A második negyed második percében ötmétereshez jutottunk, amit Kállay Márk magabiztosan értékesített. Két perccel később Sugár Péter találatával egyenlített a BVSC. Másfél perc volt még hátra a negyedből, amikor Török Béla megszerezte második gólját, ezzel 4-5-re módosította az állást. Kilenc másodperccel a nagyszünet előtt ötmétereshez jutottunk, amit azonban Stefan Vidovic nem tudott értékesíteni, és így a vendégek vezettek kétszer nyolc perc után, de csak egy góllal.

Az igazán nagy problémák a harmadik negyedben kezdődtek, hiszen Várnai Kristóf, és Kovács Péter találatával már három gól volt a két gárda között. Időt kért Komlósi Péter, ezután pedig Szőke Szabolcs büntetőből szépített. Nem sokáig örülhettünk azonban, mert Várnai Kristóf ráérzett a játékra (sajnos), és második találatával 5-8-ra alakította az állást. A harmadik játékrészben már nem esett gól, köszönhető mindez a remek formában védő kapusunknak, Lévai Mártonnak.

Az utolsó nyolc percre tehát háromgólos hátránnyal érkeztünk, de az első támadásból Szőke Szabolcs ismét betalált, és két találatra zárkóztunk. Ezután ismét sebességet váltott a vendég együttes. Török Béla és Csapó Miklós góljaival, majd Létay Krisztián ötméteresével már öttel vezetett a Zugló. A mérkőzés napján 21. születésnapját ünneplő Macsi Patrik gólt szerzett ugyan három perccel a vége előtt, de ezzel sem sikerült közelebb kerülni a BVSC-hez. Az utolsó percre maradt egy Létay Krisztián gól a vendégek, és egy Vidovic találat hazai részről.

A vége 12-8 a BVSC-nek. Folytatás szombaton 19 órától a Vasas otthonában.

E.ON Férfibajnokság, 1. forduló  
Debrecen-MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 8-12 (3-3, 1-2, 1-3, 3-4)
Gólszerzők: Szőke 2, Vidovic, Macsi, Süveges, Obradovic, Boros, Kállay, ill. Létay 4, Török 3, Várnai 2, Csapó, Sugár, Kovács P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Marosi Zoltán

dvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés