Hirdetés

Életre szóló élményt kaptak a debreceni pólósok

Cívishír

2017.07.04. 13:33

Életre szóló élményt kaptak a debreceni pólósok
Fotó: dvse.hu

Megtudhatták, hol tartanak a legjobbak.

Hirdetés

Június második felében az olaszországi Lignano adott otthont a HabaWabának, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek pólófesztiváljának, melynek immáron ötödik alkalommal vágtak neki a DVSE pólópalántái, ezúttal két csapattal, két korosztályban (U11 és U13+).

Kardos Sándor és Miroslav Bajin tanítványai (2004/2005) június 20. és 25. között, a legfiatalabbak (2006/2007) pedig június 25. és július 2. között mérettettek meg, Kardos Sándor és Szabó Bence vezetésével.

Az U13-as viadalon két kontinens és nyolc nemzet huszonnyolc csapata mérte össze az erejét négy csoportban. Tizenkét olasz alakulat mellett amerikai, török, finn, lengyel, francia, montenegrói és hat magyar csapat (Debrecen, Eger, Fradi, Kecskemét, Szeged, Tatabánya) nézett farkasszemet egymással.

A világ legnagyobb nemzetközi utánpótlás vízilabda tornájának első, U13-as kiírását egy katalán klub, a Natacio Barcelona nyerte meg 2016. januárjában.

Az ötnapos seregszemlén az első három napon a csoportmérkőzések zajlottak, melyet három győzelemmel és három vereséggel zártak a cívisvárosi fiatalok. Miután a fiúknak nem sikerült kvalifikálniuk magukat a legjobb nyolc mezőnyébe, vigaszágon az Ezüst Kupában folytathatták menetelésüket, ahol két mérkőzést követően már a döntőben találták magukat. A fináléban (9-10. helyért) a francia Marseille egyetlen góllal jobbnak bizonyult, így a Debrecen DVSE a tizedik helyen zárta a 28 csapatos tornát.

HabaWaba U13 Plus

Csoportmérkőzések

DEBRECEN DVSE–VK Primorac 9-18

President Bologna–DEBRECEN DVSE 6-11

DEBRECEN DVSE–SC Quinto 10-8

Latina Nuoto Squali–DEBRECEN DVSE 1-26

KESI–DEBRECEN DVSE 15-10

DEBRECEN DVSE–Olympic Nice 14-9

Helyosztók

DEBRECEN DVSE–CARPI 7-5

DEBRECEN DVSE–Nuoto Club Monza 12-3

Cercle Des Nageurs De Marseille–DEBRECEN DVSE 6-5

A Debrecen DVSE csapata: Czapp Vilmos, Fedác Dominic Zsolt, Fórián Bence, Göblyös Balázs, Hartl Armand, Kis Ferenc Ágoston, Kiss Milán Zéta, Kovács Máté, Mercs Dániel, Molnár Zoltán Balázs, Nagy Benedek Máté, Papp Milán, Pataki Ábel, Rajna Benjámin, Székely Árpád. Edzők: Kardos Sándor és Miroslav Bajin.
vízilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés