Hirdetés

A Szeged ellen sem ment a Debrecennek

2016.11.06. 11:03

A Szeged ellen sem ment a Debrecennek

Hiába a bajusz és a szakál.

Hirdetés

Az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság hetedik felvonásában Debrecen vízilabdacsapata a CONTITECH Szeged DIAPOLO együttesével nézett farkasszemet a Debreceni Sportuszodában. A hajdúsági legénység sokáig tartotta a lépést a Tisza-partiakkal szemben, akik a második félidőben jelentősen feljavuló játékukkal 9-5-re nyerték meg a találkozót.

A Debreceni Vízilabda Klub a Debreceni Sportcentrum hívó szavára örömmel csatlakozott a No shave November mozgalomhoz, idén első alkalommal. Bajuszt, szakállat növesztenek a DVSE férfi dolgozói, klubvezetők, edzők és játékosok egyaránt, sőt, jótékonykodnak is! A piros-fehérek a Debrecen - Contitech Szeged OB I-es bajnoki összecsapás teljes bevételét a DE Urológiai Klinika dr. Kelenhegyi Márton Alapítványának ajánlották fel. A kezdeményezéshez a vendég szegediek is csatlakoztak, akik mindannyian belépőt váltottak a megmérettetésre.

A rangadót a házigazdák kezdték jobban, az első minutum végén a szlovák válogatott center, Lukas Durik fórgóljának örülhetett a nagyszerű cívisvárosi publikum. Egy perc sem telt el, mikor a szegediek pólósa, Pellei Frank egalizált, majd a negyed derekán Sedlmayer Tamás találatával a vezetést is átvették a vendégek, nem sokkal később pedig Ivan Basara növelte kettőre a különbséget. Az etap végén érkezett a debreceniek ifjú kiválósága, Smitula Gergő, aki óriási gólt akasztott a Tisza-partiak kapujába, 2-3.

A második felvonásban bár mindkét kapu felváltva forgott veszélyben, egyetlen találat sem született. A gólszegény nyolc percből mindkét hálóőr alaposan kivette a részét, Meixner Marcell is magabiztosan védte portáját, de a hajdúságiak cerberusa, Lévai Márton is bravúrt bravúrra halmozott.

A nagyszünet után a küzdelem tovább folytatódott, óriási mezőnymunka folyt a Debreceni Sportuszoda medencéjében. A hosszas gólcsendet a szegediek szerb légiósa, Milos Vukicevic törte meg, majd őt követte Ivan Basara, aki távolról lőtt hálószaggató gólt. A negyed végén Lukas Durik szépített akcióból, 3-5.

A vendégek az utolsó játékrészben eldöntötték a mérkőzést, míg Varga Péter tanítványai négyszer villantak, addig Komlósi Péter és Kis István legénysége kétszer bizonyult csak eredményesnek - szegedi oldalon Milos Vukicevic, Kiss Csaba, Manhercz Krisztián és fivére Manhercz Ádám talált be, míg debreceni oldalon a feltartóztathatatlan Lukas Durik duplázott. A vendéglátók hiába tartották sokáig a lépést a vendégekkel, a Tisza-partiak megrázták magukat, és maguk javára fordították a mérkőzést. A DVSE legközelebb november 19-én szombaton, 13.30-tól csobban hazai medencében, ellenfele a nagy rivális Vasas Plaket együttese lesz. 

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Alapszakasz - A csoport - 7. forduló
DEBRECEN - CONTITECH SZEGED DIAPOLO 5-9 (2-3, 0-0, 1-2, 2-4)
Debreceni Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Németh A., Mucskai P.
DEBRECEN: Lévai M. - Tóth P., Somlai T., Süveges M., Szőke Sz., Sergi Mora, Busilacchi. Csere: Smitula G. 1, Katona G., Durik 4, Kuncz T., Müller M., Fekete G. Edző: Komlósi Péter, Kis István. 
SZEGED: Meixner M. - Sánta D., Pellei F. 1, Sedlmayer T. 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 1, Illés S. Csere: Holka D., Vukicevic 2, Basara 2, Manhercz Á. 1, Chilkó M., Nagy M. Edző: Varga Péter.
Gól - emberelőnyből: 12/3, ill. 14/5.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kiállítás cserével végleg: Kuncz Tamás, Somlai Tamás, ill. Chilkó Márton, Milos Vukicevic.

Oláh Andrea

dvse

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.