Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telefonteszt: Xiaomi Redmi Note 10 PRO

| 2021. 08. 25. | 14:43:00
Végre nem csak parasztvakítás a makró lencse megléte.
Telefonteszt: Xiaomi Redmi Note 10 PRO
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsére közvetlenül a Xiaomi Redmi Note 10 5G után volt lehetőségem kipróbálni a Note 10 Pro modellt is. Ugyan nem egy rossz mobiltelefon, de az úgymond kisebbik testvér engem mégsem tudott lenyűgözni. Nagyon reménykedtem abban, hogy hasonlóan a Redmi Note 9 Pro-hoz, ennek a készüléknek is sikerül kicsit majd megdobogtatnia a szívem. Lássuk hát, hogy mit is tud a Xiaomi Redmi Note 10 Pro.

A Xiaomi Redmi Note 10 Pro dobozából egy szuper dizájnnal rendelkező mobil kacsint vissza ránk. Végre itt még én is elégedett vagyok a hátlapi kamerasziget méretével, kialakításával és elhelyezkedésével. Az üveg hátlap és a kijelző közötti keret ugyan műanyag, de itt ezt a Redmi Note 10 Pro előnyévé válik, mivel így nem lesz annyira csúszós a készülékház. Valamint az ujjlenyomat leolvasó is a jól megszokott oldalsó főgombba került beépítésre, ami további kényelmi faktort jelent az egykezes használatnál. Szóval a formavilága teljesen rendben van, sőt igazán üdítő élménynek hat ránézni a telefonra és csak remélni tudtam, hogy nem fogok csalódni a teljesítményét illetően sem. A kijelző egy 120 Hz-es képfrissítési, 395-ös pixelsűrűségi és 1080×2400-as felbontási értékkel bíró 6,67″-os AMOLED panel, míg a megjelenítő alá egy 4G képes Snapdragon 732G (8 nm)-es processzor került egy Adreno 618 típusú grafikai egység mellé. Természetesen ez a készüléktípus is többféle RAM/ROM kombinációban került a piacra: 6 GB RAM és 64/128 GB ROM, illetve a 8 GB RAM-mal szerelt változat esetében kizárólag 128 GB belső tárhelyről beszélhetünk. A telep mérete is megfelelő ehhez a hardverhez és az 5020 mAh-es akkumulátor 33 W-os gyorstölsére képes. A gyártó leírása szerint 59%-ot tudunk 30 perc alatt belediktálni a készülékbe.

Most pedig nézzük meg, hogy pontosan mit is rejt a hátlapi kamerasziget. Van itt egy 108 MP-es főkamera, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű lencse, egy 5 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzor. Az előlapon pedig egy 16 MP-es szelfikamera kapott helyet. Teljes mértékben elmondható az elkészült felvételekről, hogy középkategóriában nincs szégyenkezni valója a Redmi Note 10 Pro-nak, sőt kifejezetten jó képeket lehet lőni vele. Talán kicsit a zajszűrés van túltolva, de ezt már csak azért írom le, hogy tudjak kicsit kötekedni. Külön érdekesség a rengeteg funkció és beállítás mellett, hogy a makró kamera segítségével tényleg még közelebb kerülhetünk a fotózandó témához, mint ahogyan korábban megszokhattuk egy mobiltól. Tehát végre nem csak parasztvakítás a makró lencse megléte, hanem tényleg olyat tud ez a szenzor, amiért érdemes is használni.

Amennyiben mozgóképet szeretnék rögzíteni, úgy a legnagyobb videófelbontás a 4k/30fps, de sajnos van egy hátulütője ennek a beállításnak. Hiába kapunk tűéles képet és remek dinamikát, ha kimarad az elektronikus stabilizálás, így kicsit “remegősek” lehetnek az videófelvételeink. Viszont, ha nem ragaszkodunk a 4K-s felbontáshoz, úgy Full HD minőségben már kapunk elektronikus stabilizálást és viszonylag jó minőségű sztereó hangfelvételt. Mindenesetre elmondható az, hogy videózás terén is jónak mondható az eszköz teljesítménye.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés