Kerékpártoló tagok

civishir.hu

2014.06.23. 09:05

Kerékpártoló tagok

Kósának mi köze hozzá, hogy Papp László Debrecenben kikkel akar majd ősztől együtt dolgozni? Szalmási Nimród jegyzete

Hirdetés

Plus ca change plus c’est méme chose, mondotta egy francia bölcs valamikor, francia klaviatúrája révén kicsivel jobb helyesírással; hogy kicsoda, juszt sem fogunk utánanézni, pedig megtehetnénk. Minél többet változik, annál inkább ugyanaz marad. Most, hogy a hét eleji vérbírósági ítéletek után az 1998-as Fidesz-frakció egy szextettre zsugorodott (Balázs, Kiss, Mazsu, Pankotai, Szabó, Szilágyi), érdemes egy kicsit a sorok mögé pillantani, anélkül, hogy kíváncsiak lennénk a póttagokra rábólintó hétfői taggyűlés névsorára. Főleg azért, mert teljesen érdektelen.

Már a bíróság összetétele is megér egy istentiszteletet, tudniillik a Kossuth térre költöző Kósának mi köze hozzá, hogy Papp László kikkel akar majd ősztől együtt dolgozni; arra gondolni sem merünk, hogy valami tandem-polgármesterség körvonalazódik. Széles képviselőasszony nyilván hozta a statisztikai kimutatásokat, hogy az eddig, és ne tovább érv mellett a menesztett urak és hölgy szembesülhessenek korábbi gyengébb szereplésükkel, szerényebb számú kopogtatócédulák begyűjtésének hervasztó adataival, stb. Somogyi képviselővel most megesett az a csúfság, ami egy korábbi alkalommal Halász D. Jánossal, alpolgármesterségének elvesztése mellett még csak képviselőnek sem indítják; bár esetében ezt most tudjuk be az országos halásztalanítás helyi leágazásának.

Ugyanakkor a szerencsés kiválasztottak listája is talányos; a frakció Cicerója (Fodor) a kuruc.info nyitóoldalán is több napig szereplő szenátor (Csaholczi) vagy a szerencsejátékban is utazó Nagy mitől hitelesebb túlélő, mint mondjuk Jenei vagy Filepné képviselők? Esetleg túl sok mindenről tudnak? Avagy a megmaradtak kapcsolati tőkéjükkel hasznosabb tagjai a társulatnak? Esetleg a háromfős döntőbíróság tagjainak is súgtak?

Hírlik, hogy akadnak olyan tűzközelben lévő vállalkozó netuddkik, aki hasznos tippekkel szolgálnak a jövőbeni városvezetésnek is. Egyikük, szélesebb körben is ismert köpcös, ám egyenes derekú paraszt – mit tegyünk, a módosabbak Debrecenben sem az agykutatók – nyakában, csuklóján, ujjain smukk, szűk ötszáz szavas szókinccsel pompásan elboldogul a világban, és a gyógyfürdőben többször azzal vétette magát észre, hogy két lépés nekifutásból fejest ugrott a brűgbe – ezt még a fürdő nem okvetlenül túlpallérozott közönségéből is erős konsternációt és némi rosszallást váltott ki.

Így aztán lehet itt cserélgetni a csapattagokat, de tudomásul kell venni, hogy a hivatalosan kommunikált fiatalítás mellett immáron helyi szinten is megjelent a haszonelvűség diktálta szelektálás. S akik esetleges változást szimatolnak, azoknak rossz hírünk van. Minél többet változik, annál inkább ugyanaz marad, ismételgetjük a bölcs franciát, a boldog tudatlan csoporttagoktól pedig ne várjunk csodát.

Szalmási Nimród

Szóljon hozzá!

Hirdetés