Hirdetés

Forradalom után

civishir.hu

2012.02.09. 08:35

Forradalom után
Gönczi Péter és a csapata

Debrecen – Ha én saját erőmből létrehozok egy, a Gönczi-féle szélhámosságnál ezerszer tökéletesebben működő esőerdős ökoszisztémát, akkor a teljes agyonhallgatás jut osztályrészemül.

Hirdetés

Ha én a pillanatnyi idegfeszültség állapotában – ami megesik – déli 12 órakor nyakon öntök egy péket langyos zellermártással, okvetlenül bekerülök a sajtóba. Teljes névvel. Ha én a pillanatnyi pénzzavar állapotában – ami még sűrűbben megesik – kiemelek a közkedvelt rendszergazda galambszürke pénztárcájából háromezer forintot, s ő – más műfajokban edzett szokásához híven – leleplez, okvetlenül bekerülök a sajtóba. Teljes névvel. Ha én az eszmei telítettség és vitakedv állapotában – ami szinte állandó – egy megbeszélésen főszerkesztőnőm bokájába harapok, okvetlenül bekerülök a sajtóba. Teljes névvel.

Ha azonban én saját erőmből létrehozok, egy, a Gönczi-féle szélhámosságnál ezerszer tökéletesebben működő esőerdős ökoszisztémát, akkor a teljes agyonhallgatás jut osztályrészemül. Már pedig, ahogy azt egy szintén jeles reformparaszt, Joszif Sztálin deklarálta: a tények makacs dolgok. Beszéljenek betapasztott ajkaim helyett a számok. Tessék. A tegnapi napsütés sokat lendített a helyzeten, virágba borultak a dulcolax palánták, így aztán az ebből főzött gyógytea véget vetett egy viszonylag sokáig húzódó székrekedésnek. A rendszer víz hőmérséklet már annyira optimális, hogy hű kutyámat megfürdettem a haltartályban, bár – a hibáiból is tanul az ember – ez szakmailag nem volt kellően indokolt, tekintve, hogy a természettel való tökéletes szimbiózis jegyében, én piranhákat tenyésztek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a derék Néró a halakat megpillantva de facto nem tudott úrrá lenni anyagcseréjén, így a trágyaellátás most hosszabb időre biztosított.

A belső, hátfal és külső hőmérséklet szinte azonos, az amazonpónia előnye és erénye többek között ebben is rejlik, az egybenyitás hátránya csak annyi, hogy bármikor besétálhat egy béka vagy egy emigráns üzbég. Az egyetlen nagy veszélyt a favágók és a zöldbékés feministák jelentik, itt óvatosnak és körültekintőnek kellett lennem, jó sorsom azonban ezúttal sem hagyott cserben, Debrecenből kiközvetíttek nekem két közterület felügyelőt, akik három anacondával járőrözve némi tépelődés után nagy pontossággal felszámolták és elszállíttatták a zöld területen illetéktelenül tartózkodó madárpókokat, pumákat, stb. Ami a finanszírozási oldalt illeti, a potemix cserje terméseinek eladásából fedezem költségeimet, igaz a minap egy helyi indián megdézsmálta a bokrot, s emiatt debreceni embereim több napon át hiányos alsóban közlekedtek. Egészségesen táplálkozom, Andrea barátnőm rendszeresen küld valódi kaukázusi joghurtot, ami, a benne rejlő befingus ActiRegularis miatt itt szinte nélkülözhetetlen. Sajnos, a legutóbbi szállítás késedelmet szenvedett, mert a felvezető Hummerek Balatonakarattyánál valami akadályba ütköztek, így a hatóanyag feltehetőleg másodlagos frissességű lett.

Arra kérlek tehát Benneteket, hogy szurkoljatok, hogy süssön a nap, mert akkor a most még kókadt normaflore probiotikum is kisarjad, és akkor a fenti okokból bekövetkezett hasmenéses gondjaimnak is vége. A sajtó pedig dafke nem érdekel; jeles alanyi költőnk, Szittya Attila Bendegúz fogalmazta ezt meg pontosan egyik antifeudális töltetű, de ehhez az ügyhöz is találó hangulatú versében: Cserélődik a bot s az ember feneke!

Szalmási Nimród

Szóljon hozzá!

Hirdetés