Hirdetés

Vízibusszal Debrecenbe!

civishir.hu

2012.03.18. 08:16

Vízibusszal Debrecenbe!

Debrecen – Hirtelen nem jut eszembe a neve annak a konzorizének amely a debreceni villamost építi vagy épp nem építi. Valami Anaconda Zrt vagy ilyesmi. De nem is ez a lényeg. Inkább azt nézzük, miként mászhatunk ki ebből a kátyúból.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy természetbarát vagyok, védem a világot ezért gyalog járok biciklivel és villamossal. Szeretem a tömeges közlekedést. Azt, hogy ismerősökkel találkozhatok, hogy látom tapasztalom mit érez, mit beszél a nép. Alakalmanként a politikusok is járnak tömegközlekedéssel, de csak akkor ha azt lefilmezik vagy lefotózzák.

Fáj, bosszant és elkeserít ami a 2-es villamossal történik. A hátterét nem ismerhetem, és nem is fogom sohasem megismerni. Ez azonban nem változtat a lényegen. Csúszik az építés mint a disznó a jégen. Mi van ha sosem lesz kész? ÁÁÁ, bele sem merek gondolni. De tegyük fel, hogy mégse. Ott vannak azok a villamos nyomvonalok, tegyük hasznossá. Ésszerű lenni mélyebbre vájni. Feltölteni vízzel és mi lennék Kelet Közép Európa Velencéje. Vízibusz, gondola, csónak szelné a vizet. Hasznosíthatnánk is a mesterséges folyónkat. Lehetne halakat betelepíteni, leszerződtethetnék ritka állatokat látványosságnak. Szelídített anakondát. Hozhatnánk tiszavirágot és jönnének a turisták dögivel. Télen ha befagy, fakutya és korcsolyapálya lenne a villamosvonal.

Ne adjuk fel. Ne törődjünk bele, hogy kibabráltak velünk. Közlekedjünk! Legyünk merészek és jártassuk a …. lábunkat!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.