Hirdetés

Vásárolni nem jó!

blog.civishir.hu

2011.03.20. 09:14

Vásárolni nem jó!

Debrecen – Nem egyszerű férfiembernek egyedül nagy bevásárolni. Legalább akkora kihívás ez, mint két hónapos csecsemő kezére öt ujjas kesztyűt húzni.

Hirdetés

Minden túlzás nélkül mondhatom: nem erre lettünk mi teremtve. Az őseink úgy szocializálódtak, hogy az asszony jön-megy és szedeget némi bogyót, gyümölcsöt, füvet s közben az fickója lecsap egy mammutot. De még a 70-es években is az járta: a férfi megkergeti aztán leszúrja a disznót és számára véget is ért a nap.
A teremtés koronája ehhez ért. Valami nagy, jól látható dolgot ha kell megsemmisít, ha nem kell bántani akkor arrébb tesz. Pl. szekrény.

A nagybevásárlás ezért is nem nevezhető tipikus feladatnak. Ez olyan meló mint a már említett bogyószedegetés. Ennyi dologra csak a nők képesek koncentrálni.

Gondolom sokan egyetértenek velem abban, nem egyszerű férfiembernek egyedül nagy bevásárolni. Legalább akkora kihívás ez, mint két hónapos csecsemő kezére 5 ujjas kesztyűt húzni.
A félelmetesen nagy áruválaszték egyszerűen bénító. Felfoghatatlan, miért kell 45 -féle bors, vagy paprika a polcra? Miért árulnak 45 négyzetméternyi helyen kizárólag joghurtot? Mi a különbség a Jogobella és a Dannon között, melyikben van bifidus eszenzic? Miért szlovák nyelven van kiírva a cukor?
De ami a legdurvább, az eladók kihaltak mint a mammutok. Csak zombie tekintetű árufeltöltők vannak, akik nem segítenek semmiben. Nyilván nem is azért kapják a pénzüket.

A férfi csak megy-megy az egyre nagyobb áruválaszték dzsungelében és bepánikol. Rájön a rábízott 29 élelmiszerből jó ha 15-öt megtalál. Olyat, hogy maffin sütő papír forma akkor sem képes megtalálni, ha ezen múlna a bolygónk jövője. Nem lehet itt kiigazodni, túl sok a sok minden.

Nagy bevásárolni nem jó. Akkor már inkább puszta kézzel támadok mammutra.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvasd Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés