Hirdetés

Van még olyan, hogy párttag?

civishir.hu

2011.10.23. 09:03

Van még olyan, hogy párttag?

Debrecen – Találtam egy kifogástalan állapotban lévő 1981-es keltezésű párttagsági könyvet a szelektív hulladékgyűjtő mellett. A Vaterán akár 1 500 forintot is fizetnek egy ilyenért. Elgondolkodtam az üzleten, aztán dobtam be a kukába a többi papírhulladék közé.

Hirdetés

Az évszámból is kikövetkeztethető, hogy 1981-ben egy darab párt volt Magyarországon. Annak mindenki tagja volt aki számított! Orvos, tanár, ügyvéd, munkás, színész, újságíró vagy kertész. Aki nem volt tagja az nem is vitte sokra. Vagy ha 1989-ig mégis sokra vitte, akkor zseni volt vagy szerencsés. Vagy zseni volt és szerencsésen disszidált. Egész Magyarország egy bazi nagy párttagság volt, nem győzték a bélyeget nyomtatni. Most mikor van egy rahedli párt, azt gondoltam annak hihetetlen sok párttagja van. Aztán kiderült, hogy egy nagy fenét! A nyolcmillió választóból egy százalék tagja van a parlamenti pártok valamelyikének.

A legtöbb, mintegy 40 ezer tagja a Fidesznek van, a kormánypárt legutóbbi tagdíjbevétele 137 millió forint volt. Az MSZP hozzávetőleg 33 ezer tagot számlál, és legutóbb 46 millió forintot szedett be tagdíjakból. A KDNP-nek 15.500 tagja van, bélyegpénzből 6 millió forint folyt be. A Jobbiknak 12 ezer 430 fő, múlt évi tagdíjbevételük 9 millió forint volt. Az LMP-nek 700 tagja van, tavaly 3,5 millió forint tagdíjból gazdálkodtak.

Olvasgattam ezeket az adatokat és arra jutottam Mezey György szavaival élve, hogy ez kurva gyenge! Én ha igazán szeretnék egy pártot, abba úgy belelépnék, hogy az őrület! Naponta nyalnám a pártbélyeget. Hangosan döngetném a mellem, hogy én az FC Ufós Chilly párt párttagja vagyok. Pártkönyvestül a nyalós bélyegig! De ez az egy százalék nagyon silány, nagyon halk, nagyon introvertált. Egy igazi párttag agitál, győzköd, lojális ! Sosem adja fel, sosem hagyja ott a süllyedő hajót! Minden egy lapra tesz fel a pártjáért! Önzetlenül. És ha egyszer csak váratlanul kinevezik valami intézmény élére az csak a véletlen műve lehet!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés