Hirdetés

Hirdetés

Ültem a vonaton

blog.civishir.hu

2011.04.10. 10:15

Ültem a vonaton
Elvira is csinálhatta volna...

Debrecen – Vonatoztam egyet hétvégén. Jövet-menet összesen 200 kilométert tettem meg. Gyalog fárasztó és hosszadalmas lett volna az út ezért választottam a MÁV mindenki által közismert utazási szolgáltatását.

Hirdetés

Hirdetés

Az elviraponthu honlap segítségével választottam ki a megfelelő járatot. Mellesleg tudják miért pont így hívják a net menetrendet? Bennem felötlött a gabriella.hu vagy a olga.hu. Aztán arra gondoltam, hogy egy bizonyos Tapodiné Spányik Elvira készítette a honlapot. Csak néhány napja tudom az igazságot ismerősömtől aki az inerneten büvössárkány néven ismert személyiség.

A megoldás abban keresendő, hogy a vasút imádja a röviditéseket. Például MÁV. Az elvira jelentése tehát : ELektronikus Vasúti Információs Rendszer Adatbázis. No komment

A vonatozásban egyébiránt az a jó, hogy relatív gyorsan eljutunk valahová, közben kinézhetünk az ablakon, láthatunk őzet, kecskét és elrágcsálhatunk egy szép piros almát is. Persze ezek olyan szolgáltatások, melyeket mi valósítunk meg önerőből. Régen legalább volt mozgó büfés. Árult kávét, újságot, csokit. Őt lehetett várni az utazás során, izgulni, lesz-e még kávé mire odaér.

A visszaút alkalmából azon monfordiroztam mit kapok én ezért a 3660 forintért, milyen plusz szolgáltatást, miféle fapados vijápít... De semmi. Van koszos bőrülés, van ablak és wc melyet sem fehér sem semmiféle színű ember számára nem ajánlok a Debrecen-Fehérgyarmat vonalon. Van kalauz akivel lehet kommunikálni.

– Mennyit késünk? Az attól függ, mikor viszik el a fát ami rádült a sinre.... Próbáltam rádiót hallgatni de recseg, olvasni de nem láttam mikor besötétedett, tudniillik a világítás kb olyan hatékony mint nyaranta a szúnyogírtás a Vekerin.

Mit várnék 3660 forintért? Hmmm. Jó kérdés. Legalább egy kurva őzet láttam volna az ablakból...

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.