Hirdetés

Hirdetés

Tévés hülyék.

Tévés hülyék.

Cívishír

2009.11.30. 16:02

Tévés hülyék.

Nem mondhatnám, hogy média ismereti szakember vagyok. Csak néhány napja tudtam meg azt is, hogy a celeb kifejezés mit jelent.

Hirdetés

Hirdetés

Sokáig azt hittem, hogy a celeb valójában egy tévésorozat (mint annak idején a Keménykalap és Krumlior) és annak a szereplőit hívják így. Akkor lett gyanús, mikor már legalább 200 híres celeb hölgy és úr nevét voltam kénytelen megtanulni. Ennyien ugyanis nem szerepeltek abban a dzsungeles, kiszabadulós műsorban.
Megkérdeztem Endre kollégámat, hogy mit is jelent ez a celeb. Ő viszont csak annyit mondott: tévés hülyék.
Ezután megnéztem az internetet és a következőket találtam: A celeb a 21. század első évtizedében divatossá vált, főleg a médiában használatos szó, amely a celebritás (angolul: celebrity) rövidüléséből származik. Elsődleges jelentése: felkapott, ünnepelt híresség. A celebek között találunk többek között filmsztárokat, színészeket, sportolókat, énekeseket, popegyüttesek tagjait, tévés személyiségeket, valamint ritkábban írókat. Újabban bűnözőket is.
Hogy ki a celeb és nem, onnan értettem meg, hogy írók tehát nem szerepelnek benne. Így aztán értelemszerűen Esterházy Péter vagy Parti Nagy Lajos nem celeb. Igaz ők a tévében nem is nagyon szerepelnek. De a színész Eperjes Károly sem az, mert ő inkább jó színész.
Végül megpróbálom önöknek valahogy összegezni a celeb emberek megismerését, hogy a jövőben tudják.
A celeb típusú emberek általában nem viselkednek kulturáltan inkább közönséges stílusban alkotnak. Előfordul, hogy nyilvános lerészegednek és gyakran elválnak a férjüktől, feleségüktől. Elég sokat karamboloznak és ha szükséges akkor szívesen lesznek depressziósak, de egyéb betegségek is érdeklik őket. Hetek alatt képesek lefogyni és meghízni. Mikor nyaralni mennek általában kirabolják őket, vagy belelépnek egy veszélyes medúzába tengerparton. Szeretnek levetkőzni még akkor is ha előnytelen az alakjuk. Sokat főznek, sokat esznek. Igyekeznek goromba üzenetekkel illetni celebtársaikat.
Mostanság az a dívat, hogy feljelentik egymást és bíróságra járnak. Szóval könnyen felismerhetőek.


FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.