Hirdetés

Hirdetés

Tankcsapda a Magyar Televízióban!

civishir.hu

2014.12.19. 19:03

Tankcsapda a Magyar Televízióban!
Fotó: musicpix.hu

1989-ben a vidék nagyon vidék volt, az akkori vízfej város Budapest meg kezdett kidurranni. Szakács Béla ajánlója

Hirdetés

Hirdetés

Sok minden történt 1989-ben a helyi kulturális és civil életben. Meg persze máshol is. A legfontosabb, hogy jó néhány akkor induló történés ma is létezik, s ünnepel. A teljesség igénye nélkül: 25 éve alakult az Életfa Egyesület, a Forrás, az ORT-IKI bábcsoport, a Mezon, a Rocksuli az Ölveti Blues Band és persze a Tankcsapda. Ki a fene gondolta volna bő két évtizede, hogy a Tankcsapdáról 2014. december 20-án este kétszer 52 perces dokumentumfilmet vetít a Magyar Televízió? Egyátalán az, hogy szóbakerül a város? Mert 1989-ben a vidék nagyon vidék volt, az akkori vízfej város Budapest meg kezdett kidurranni.

Lukács Laciék és még néhányan sokat tettek azért, hogy Debrecennek ne legyen kisebbségi komplexusa a nagy budapesti fényektől. Mára többek között elértük azt, hogy pesti tévések nagy gyakorisággal utaztak hozzánk, hogy bemutassák Magyarországnak a rock and roll fővárosát.

A kétrészes zenés dokumentumfilm a legsikeresebb magyar rockzenekar pályafutásának fontosabb állomásait villantja fel. Lukács Laciék a rendező Lévai Balázs (többek közt a legendás Dob+Basszus című sorozat alkotója) társaságában járják végig az emblematikus debreceni helyszíneket, beszélnek gyerekkori vágyakról, az első évek nehézségeiről, a rock'n'roll életformáról, sikerekről és a holtpontokról, valamint az évek során bekövetkezett tagcserékről is. Rajtuk kívül a film rengeteg zenésztárs, barát, újságíró, rajongó segítségével rajzolja meg a debreceni rockerek portréját.

Örökké Tank, M1, December 20., 21:45

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.