Sztendapp

Sztendapp

Cívishír

2010.02.28. 17:03

Sztendapp

Debrecen – Már kétszer pórul jártam Dumaszínház ügyileg. Nem jutott jegy ugyanis. Ma kimentem a Lovardába és elővételbe megvettem a jegyeket.

Hirdetés

Március 4-én Beliczai Balázs, Németh Szabolcs és Hadházi László lesz a színpadon. Utóbbit személyesen is ismerem mert gyakran mászkál Debrecenben az utcán. Laci egyébként Józsán él, egy olyan házban ami kivülről leginkább egy Ferencz József korabeli elegáns vasútállomásra hasonlít. Van egy fehér színű kutyája is. Nem harapós. Volt macska is, de úgy tudom elszökött.
Négy-öt éve Budapesten betévedtem a Godot kávéházba és mit látok, ő áll a színpadon. Akkor

az előadása után elmondta nekem, hogy a Stand up hamarosan olyan népszerű lesz mint a Pokolgép együttes a fénykorában.

Akkor megmosolyogtam Lacit, mert emlékeztem arra, hogy az Ember a Holdon című tévés produkció úgy 2000 körül akkorát bukott mint a pinty. Ha valaki nem emlékezne arra a műsorra , színészek pl. Nyuszó Muszó, próbálkoztak a műfajjal és még azok sem akartak vagy tudtak nevetni a stúdióban, akik statisztapénzt kaptak. Olyan kevés poén volt ugyanis mint szatmári alma a piacon.

Ezt elmondtam Lacinak is, ám ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy igenis van jövője a dumaszínháznak. Neki lett igaza.

A Stand up -társaságban úgy kell kiejteni sztendápp- ma már megkerülhetetlen a szórakoztatás mezején.

Egyre többen mondják a magukét a színpadon. Sajnos olyanok is akikbe még véletlenül sem szorult humor. Mondjuk én emberbaráti szeretetből rajtuk is nevetek, had örüljenek.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés