Hirdetés

Szigorúan ellenőrzött villamosok

civishir.hu

2012.08.12. 08:11

Szigorúan ellenőrzött villamosok

Kijelenthetjük, Debrecenben az egy főre eső ellenőrök száma: kettő! Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Nehéz úgy tujázni egy kört a városban, hogy ne kérjék a bérletet vagy a menetjegyeket. Ez természetesen jó dolog! Gazdagodik a DKV és az így befolyt összeg a jövőben a mi kényelmünket, komfortérzetünket javítja. Legalábbis így logikus.

Akinek van bérlete, jegye büszkén mutogathatja, napjában többször is. Átérezhetjük, milyen észvesztő kellemes érzés a magyarországi felső 5-6 millióhoz tartozni. Ők azok akiknek még telik tömegközlekedésre. Vagyunk valakik.

Nyilván néha nem kellemes keresgélni a jegyet, ha netán piacról jövünk. Kezünkben a gyerek, másikban fél dinnye meg a környezetbarát ződ szatyor. De megoldjuk. Szatyor a szájba, dinnye a lábunk között, fél kézzel meg kotorászunk a táskában az okmány után. Aztán megvan és már villantunk is!

Az ellenőrök egyébiránt barátságosak. Konkrét konfliktusom csak egy Fradi mezbe öltözött férfival volt, aki nehezményezte, hogy lassan szedem elő a bizonyítékot a táskámból. Igaz, ez hajnalban volt, amikor általában mindenki rosszkedvű. Kivéve azokat akik horgászni mennek, merthogy az önkéntes száműzetés a puha ágyból. De találkoztam én már vidám reggeli ellenőrrel is. Bikini dalt fütyörészett és mindenkire mosolygott. Kedvencem egy pedagógus kinézetű hölgy, aki minden kisbabára ráköszönt, főként mikor a csöpség nyújtotta át a jegyeket.

Egyszóval nincs ezzel baj. Ellenőrizzék az utasokat. Akinek nincs jegye büntessék meg. Így korrekt.

Az országnak is így kellene működnie. Aki elvégzi a munkáját, befizeti az adóját, nem rongál, nem lop azt békén kellene hagyni. Nem kellene a vérüket szívni a végtelenségig. Mert akkor előbb-utóbb már csak ellenőrök utaznak a villamosokon.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés