Hirdetés

Szerintem világvége lesz

civishir.hu

2012.12.16. 08:26

Szerintem világvége lesz

Nézem a naptárt. December 19. szerda tüdőszűrés, csütörtök munkavacsora és 21. világvége. Sose lehet tudni. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hihetetlen, de a felmérések szerint a svédek 40 százaléka kipróbálna egy világvégét. Még akkor is ha nem élné túl. Nyomós érv, hogy sokkal jobb lehet úgy elpusztulni, ha minden és mindenki megsemmisül. Való igaz a kollektív, úgymond kalákába tömörülő öngyilkosságoknak mostanság reneszánsza van. A facebookon engem is többször invitáltak efféle összejövetelre.
Visszatérve a svédekre: úgy tűnik, az a 40 százalék igen magas arány. Nem tudom, mi az oka, tán a téli depresszió a sok pia meg az északi hideg, hogy ilyen elszántan várják a világégést.

Bár éget a kíváncsiság, sajnos arról nincs információm, hogy Magyarországon mennyien lennének azok, akik élesben szeretnék megélni, hogy ripityára megy a bolygó vagy mit tudom én, 200 méteres szökőár rohan át rajtunk. Biztos van néhány extrém kalandvágyó ám a 40 százalékot esetünkben nem bírnám elképzelni.

Mert az igaz, hogy borongós nép vagyunk, de élni azért szeretünk. Ha kell megélünk mi a jég hátán is (látsd Debrecen utcáit, sikos járdái), ha kell feljelentünk mindenkit, ha kell gyűlölködünk és kétfelé szakadunk. De élni azt szeretünk. Azt még ugyan nem tudjuk, hogyan kell jól élni, de egyszer hátha azt is megtanuljuk.

És netán mégis úgy alakulni, hogy 21-én azaz pénteken valami bazi nagy robaj vagy durranás zavarja meg csendet, akkor gondolkodjunk el azon milyen jó kis ország lehetett volna a miénk, milyen szuper város lehetett volna Debrecen ha nincs ez a hülye világvége. Arról nem is beszélve, hogy én milyen állat blogot írtam volna dec. 23-án!

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés